Krislösningen: Kan slå ihop rivalerna

Uppgifter till Sportbladet: Syrianska och Assyriska diskuterar sammanslagning

Syrianska och Assyriska sliter med att få ekonomin att gå runt.

Framtidens lösning kan bli att Södertäljes två ­stora klubbar slås ihop.

Enligt Sportbladets uppgifter har frågan d­iskuterats vid ett flertal tillfällen.

– Alla tycker att det är en bra idé, säger Syrianskas sportchef Jan Grigo.

I fjol åkte Syrianska ur allsvenskan med dunder och brak. Efter degraderingen lämnade många spelare och när Superettan inleds står bara fem backar och två anfallare listade i truppen.

Dessutom saknar Syrianska tränare sedan både Carlos Cabral och Stefan Fredriksson sagt upp sig under vintern.

Är positiva

För Assyriska ser det något ljusare ut. I fjol kom laget åtta i Superettan och truppen är i stort sett intakt sedan dess. Men Assyriska har liksom Syrianska ekonomiska problem, och sliter dagligen med att få finanserna att gå runt.

Det kan finnas en drastisk lösning på lagens b­ekymmer.

Enligt Sportbladets uppgifter har klubbarna vid ett antal tillfällen diskuterat en eventuell sammanslagning.

Syrianskas mittfältare Louay Chanko känner till planerna – som han är ­positiv till.

”Hade varit en bomb”

– Det var lite snack om det i vinter. Det hade varit en bomb för oss i Södertälje som skulle explodera av glädje, säger han.

Syrianska och Assyriska delar redan arena och lokaler. Båda hade vunnit på att ta samarbetet ett steg längre, enligt Louay Chanko.

– Syrianskas publiksnitt var en katastrof, en stor b­esvikelse. 1 400 pers per match – det finns inte. S­kulle vi slås ihop så går snittet automatiskt upp till 4 000 och det är lättare att få sponsorer och allt sånt där. Det är ju samma folk, säger han.

”Lång väg att gå”

Varken Syrianska eller Assyriska bekräftar Sportbladets uppgifter om att de har ­diskuterat en sammanslagning. Däremot verkar båda ­positiva till tanken.

– Självklart är det något som alla tycker är en bra ide. Men det är lång väg att gå från ord till handling. I en så stor f­råga måste medlemmarna visa intresse för en sammanslagning för att det ska bli aktuellt, säger Syrianskas sportchef Jan Grigo.

Assyriskas ordförande Aydin Aho är heller inte främmande för tanken.

– Jag bedömer att rivaliteten inte är lika hätsk som den har varit tidigare. Vi delar arena och har ett ­utmärkt samarbete. Män­niskor i ledningen bakom klubbarna har samma t­ankar, men därifrån till att slå ihop klubbarna är ett väldigt långt steg, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.