Bara 0-0 för Roma

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2013-11-25

Sebastian Eriksson i startelvan för Cagliari

Den magiska sviten är ett minne blott för Roma.

Återigen fick man nöja sig med oavgjort.

I 0-0-mötet på Olimpico spelade Sebastian Eriksson hela matchen för Cagliari.

Roma fick en magisk start på säsongen och radade upp hela tio raka segrar i Serie A under inledningen och styret av nye tränaren Raul Garica. Men sen bröts den magiska sviten och resultaten har inte gått som på räls som förut.

I helgen tog Juventus över serieledningen när man besegrade Livorno på bortaplan med 2-0 men Roma kunde, vid seger mot bottenlaget Cagligari, återta serieledningen igen.

Men trots att hemmalaget – fortsatt utan skadade lagkaptenen Francesco Totti – radade upp chanser på Olimpico fick Roma nöja sig med 0-0.

– Vi hade många chanser och vi försökte till slutsignalen men vi kan inte klaga trots allt. Eftersom vi skapar mycket chanser har vi inga problem med vår offensiv, säger Daniele De Rossi till Sky Sport Italia.

Det var lagets tredje raka oavgjorda match efter 1-1 både mot Torino och nykomlingen Sassuolo.

Nära 1-0 på övertid

På övertid var Roma nära att göra 1-0, men backen Leandro Castans nick paradräddades av Cagliari-målvakten Vlada Avramov.

Roma har nu snart inte vunnit på en månad.

– Vi är sex poäng före fjärdeplatsen och målet har hela säsongen varit att kvalificera oss till Champions League, säger De Rossi.

Positivt då? Förre IFK Göteborg-spelaren Sebastian Eriksson spelade hela matchen på mittfältet för Cagliari. Eriksson hade ett gyllene läge att fixa en superskräll i 85:e minuten, men Romakeepern sträckte ut och räddade till hörna på svenskens långskott.

Albin Ekdal, som varit skadad, spelade inte.