La Liga

Bekräftat: Bale klar för Real

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Hoppas fansen förstår”

Gareth Bale är klar för Real Madrid.

Efter en sommar av spekulationer bekräftar Tottenham och Real affären.

– Jag hoppas fansen förstår den här fantastiska karriärmöjligheten för mig, säger Gareth Bale i ett uttalande.

Gareth Bale har varit ryktenas man hela sommaren och dagen innan transferfönstrets allra sista dyn bekräftas nu att affären är klar. Både Tottenham och Real Madrid meddelar att 24-åringen byter Premier League mot La Liga.

”Real Madrid och Tottenham Hotspur har nått en överenskommelse om övergången för Gareth Bale, som skrivit på för klubben för de kommande sex säsongerna”, skriver Real på sin hemsida.

”Hoppas fansen förstår”

Bale ska nu genomgår den medicinska undersökningen innan han presenteras för sina nya fans på måndagen klockan 13:00 på Santiago Bernabeu.

– Jag vill tacka alla i klubben, ordföranden, styrelsen, ledarna, coacherna samt spelare och framförallt de fantastiska fansen som jag hoppas förstår den här fantastiska karriärmöjligheten för mig, säger Gareth Bale i ett uttalande.

– Jag vet inte om någon tid är rätt att lämna en klubb där jag trivts och spelat min karriärs bästa fotboll. Jag vet att många spelare talar om drömmen att gå till sin ungdoms drömklubb och jag kan ärligt talat säga att det här är min dröm som slår in.

Prissumman oklar

Tottenhams ordförande bekräftar att klubben hade för avsikt att behålla walesaren men att Reals bud var för bra för att motstå. Detta bland annat efter Bales egna påtryckningar.
– Tottenham kommer alltid finnas i mitt hjärta och jag är säker på att den här säsongen kommer bli en succé för dem. Nu ser jag fram emot nästa spännande kapitel i mitt liv, att spela fotboll för Real Madrid.

Under sina sex säsonger i Tottenham hann Bale med att göra 43 ligamål, men det var under fjolårssäsongen som han på allvar etablerade sig som en världsspelare när han gjorde 21 av dem målen.

Prissumman är inte officiell men från spanskt håll heter det att Bale inte kostar mer än Cristiano Ronaldos världsrekordövergång från 2009 värd 94 miljoner euro (818 miljoner kronor) utan snarare runt 91 miljoner euro (792 miljoner kronor). Från engelskt håll påstås det att priset landade på omkring 100 miljoner euro (870 miljoner kronor).

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga