Fick gult kort – när skämtet inte gick hem

Mitt i målfesten kom smolk i glädjebägaren för Jan Gunnar Solli.

Norrmannen fick gult kort – för att han fångade bollen i tröjan (!).

– Jag försökte vara lite rolig, säger han till Sportbladet.

Klockan hade tickat upp mot 90 minuter, Hammarby ledde med 5–0 och en höjdboll damp ner framför nyförvärvet Jan Gunnar Solli.

Då spexade norrmannen till det – genom att lyfta upp sin matchströja och dämpa bollen. Ett otillåtet tilltag, menade domaren Lars Olsson, som slevade upp det gula kortet.

”Ingen utskällning”

– Visst är det en kul grej Solli gör, det är en publikgrej, men nu tyckte inte ­domaren att det var kul. Jag har pratat med honom ­efteråt, berättade tränaren Nanne Bergstrand på presskonferensen.

– Men jag fick ingen utskällning, säger Solli till Sportbladet.

Hur upplevde du situationen?

– Det är en reflex. Jag har bollen i tröjan i kanske en halv sekund, men om det var osportsligt så ber jag om ursäkt. Jag ser mig själv som en ”fair sportsman” och jag har gjort så flera gånger på träning. Då skrattar folk och tycker att det är kul, och det var min tanke den här gången också. Jag försökte vara lite rolig.

Men det resulterade i en varning…

– Ja, jag ångrade mig ­direkt efteråt. Men det är ­sådant som händer. Jag är glad över att vi vann matchen, säger Solli.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN