Storkross i Skånederbyt

"Det är vi mest besvikna på"

Rosengård stod som värd för årets första Skånederby i damallsvenskan.

Då körde Malmölaget över Vittsjö.

– Det är inte acceptabelt, säger Vittsjös tränare Simon Sjöfors.

I den första omgången av damallsvenskan förlorade Vittsjö med 5-0 mot Kopparberg/Göteborg. I dag var det dags för andra omgången, och då kom också lagets andra storförlust.

Laget krossades av Rosengård.

– Första halvlek är helt okej faktiskt. Vi lyckades offensivt med att sätta press på dem via omställningar. Sen rasar vi ihop, säger Vittsjötränaren Simon Sjöfors.

Rosengård tog tag i taktpinnen direkt och Vittsjö hade egentligen inte mycket att säga till om. Men överraskande gjorde Vittsjö 1-3 i mitten på den andra halvleken. Johanna Ejdelinds första mål i allsvenskan.

– Det kändes bra. Det var ju mitt första mål, men vi måste jobba hårdare och hjälpa varandra. Inte släppa allt i slutet, säger målskytten efter matchen.

Målskytten sågar laget

Sen rann det i väg och enligt Sjöfors var Ejdelinds mål också en av anledningarna till raset.

– När vi gör 1-3 känner spelarna att det finns lägen att göra fler mål och kanske ta en poäng, men när de då gör 1-4 känner spelarna att det är kört igen. Då blir det lite gamnacke och allt faller ihop. Vi slutar jobba för varandra och kämpar inte längre. Det är vi mest besvikna på, säger han.

Vittsjös målskytt är också hård mot laget efter 7-1 förlusten.

– Vi arbetar inte, snackar inte, jobbar inte tillsammans och gav dem flera lägen. Innan sa vi att vi skulle hålla ihop och kämpa alla för en. Vi gjorde inte det, säger hon.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.