”Ärligt talat, när Zlatan inte spelar...”

Lyon-stjärnans pik inför helgens cupfinal

Paris SG kan lägga beslag på säsongens första titel i helgen.

Men inför ligacupfinalen skickar motståndarstjärnan Maxime Gonalons en passning.

– Zlatan är en exceptionell spelare och när han inte är med är det bättre för oss, säger Lyon-mittfälaren.

Efter uttåget i Champions League förra veckan återstår endast två titelchanser för Paris SG. I ligaspelet ser man ut att promenera ut den första av dem två, med tio poängs ledning framför AS Monaco med fem omgångar kvar att spela.

Men redan på lördag avgörs huruvida man även kan lägga beslag på den andra titeln, i finalmatchen mot Lyon i ligacupen.

PSG kommer till finalen med två raka förlust, senast mot just Lyon i ligaspelet.

”Enorm inverkan”

Och Lyon-spelaren Maxime Gonalons njuter av att man slipper spela mot lagets allra största stjärna, Zlatan Ibrahimovic, som är borta med en lårskada.

– Ärligt talat, när Zlatan inte är med, då är det en annan sak. Det här är en spelare som har en enorm inverkan på sitt lag, men också sina motståndare, säger Gonalons till RMC.

Den franske mittfältaren gillar sitt lags chanser att upprepa helgens seger och snuva PSG på en titel som kan kosta Laurent Blanc jobbet.

– Zlatan är en exceptionell spelare och när han inte är med är det bättre för oss. Men vi försöker ändå att ignorera det, även om Zlatan inte är med finns andra spelare som kan göra skillnad.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN