Fotboll

Sveriges framtid på bänken mot England

Av: 

Zendry Svärdkrona

FOTBOLL

Vinna eller försvinna – då petas ungdomarna

ACCRINGTON

ACCRINGTON. De erfarna spelarna ska ta Sverige till EM-semifinal.

De unga petas.

Marika Domanski Lyfors väljer att satsa på säkra kort i ödesmatchen mot England.

Vinna eller försvinna. I kväll måste Sverige slå England för att klara sig kvar i EM. Om gruppfavoriten Sverige åker ut i gruppspelet får Marika Domanski Lyfors avsluta sin framgångsrika karriär med ett fiasko.

– Jag vill inte tänka så, men någon match måste bli den sista. Men jag hoppas inte att det blir den här, säger Marika.

För att slippa ett snöpligt uttåg satsar nu förbundskaptenen på rutin, erfarenhet och säkerhet. Enligt uppgifter till Sportbladet petas de yngsta spelarna till förmån för dem med mer mästerskapsrutin. Marika Domanski Lyfors har i detta EM givit nykomlingarna chansen och lät både Caroline Seger och Lotta Schelin spela från start i premiärmatchen. Men ingen av de två har klarat att leva upp till förväntningarna. Seger blev utbytt i början av andra halvlek i premiären mot Danmark och spelade inte mot Finland.

Måste höja sig

Schelin plockades av i andra halvlek mot Finland.

– Det har synts alltför tydligt här i EM att de yngsta tjejerna måste höja sig en nivå till. De har inte klarat av det här riktigt, det var större än de trodde, säger en källa.

En annan person, med god insyn i landslaget, säger:

– Det är hårt att före EM prata om att du ska avgöra allt, som Seger gjort, och sen komma in och inte få röra bollen. Och Schelin klarade sig bra mot Danmark men var inte alls med i spelet mot Finland.

Enligt vad Sportbladet erfar blir det istället Therese Sjögran och Anna Sjöström som startar på yttermittfältsplatserna.

Moström given

Malin Moströms plats är given och, enligt uppgift, startar Malin Andersson på nytt bredvid Moström.

– Malin Andersson kanske inte går in och glänser men hon är säker. Hon gör inga misstag, hon är lugn och det vet Marika, hon litar på Malla, säger en källa och fortsätter:

– Hon kan välja Frida Östberg också som är defensivt stark men Marika vill att Sverige för spelet mot England och då är Malla bättre på att styra uppspelen rätt. Dessutom är hennes farliga frisparkar ett vapen.

Öqvist inhoppare

Josefine Öqvist gjorde bra ifrån sig när hon byttes in mot Finland. Men Marika Domanski Lyfors väljer troligen ändå att bänka henne från start och ser henne som en farlig inhoppare.

Om Sverige hamnar i tidsnöd och måste göra mål kan Jossan få komma in på topp och Sverige ställa om till 4-3-3.

– Rutin är viktigt mot England men viktigast är att alltid välja de spelare vi tror på. Det kommer att handla mycket om att jobba tillsammans som ett lag, säger assisterande förbundskapten Thomas Dennerby.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

ENGLAND-SVERIGE

SVERIGES STARTELVA

Så ska Sverige spela

...och så kommer England att spela

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!