Allsvenskan i fotboll

De nobbade allsvenskan

FOTBOLL

Bomben: Ijeh & Allbäck klara för FC Köpenhamn idag

Marcus Allbäck, 32, och Peter Ijeh, 28, presenterades i dag som FC Köpenhamns nya anfallare.

Affären offentliggjordes under en presskonferens på Parken i Köpenhamn vid 13-tiden.

Båda anfallarna har skrivit på treårskontrakt.

Det har viskats om affärerna länge. Senaste dagarna har förhandlingarna intensifierats och vid en presskonferens i dag klockan 13.00 i Köpenhamn presenterades nyförvärven.

Blåvitts klubbdirektör Mats Persson ville i går kväll varken bekräfta eller dementera uppgifterna men enligt vad Sportbladet erfar har Persson sedan några dagar tillbaka en överenskommelse med FCK:s sportchef Niels-Christian Holmström om att släppa Ijeh till en viss övergångssumma. Peter Ijehs agent Kent Carlzon hade sedan fullmakt att ro affären i land.

FCK ska under senaste dygnet accepterat övergångssumman, som uppges vara lägre än de sju miljoner som står i klausulen, samt Peter Ijehs personliga krav. Därmed kan han presenteras i dag trots att alla papper ännu inte är skrivna mellan klubbarna.

Anledningen till att Ijeh lämnar Blåvitt mitt under säsong till ett lågt pris är naturligtvis en följd av skatterazzian.

- Vi har sagt att om Peter absolut vill lämna ska vi släppa iväg honom. Det går inte att tvinga kvar en spelare som mår psykiskt dåligt. Det har vi ingen glädje av, säger Mats Persson.

"Jag har inte gjort fel"

När Sportbladet pratade med Ijeh i lördags var han bekymrad över sin situation.

- Det är svårt att koncentrera sig på fotbollen. Samtidigt älskar jag alla i Göteborg. Men det är jobbigt, jag är anklagad men har inte gjort något fel.

Nu får han en ny chans och kan starta om i den danska toppklubben som storsatsar sedan man sålt Sibusiso Zuma till tyska Armania Bielefeld för 13 miljoner kronor och Jesper Bech till Malmö för knappt fem miljoner kronor.

Även svenske landslagsforwarden Marcus Allbäck presenteras vid dagens presskonferens. Allbäck som var fåordig när Sportbladet pratade med honom i går.

Är du på en presskonferens i Köpenhamn i morgon?

- Inga kommentarer.

En bekräftelse god som någon.

Det blir alltså ingen comeback för Allbäck i Öis och inte för Peter Ijeh i Malmö FF som Sportbladet skrev om i lördags. Trots att ordföranden Bengt Madsen så sent som i måndags sa till Sportbladet:

- Inga kontakter är tagna med IFK eller Peter. Men vi måste förbereda oss mentalt på att vi kan hamna i ett läge där Peter kanske kommer tillbaka.

Malmö får pengar

Nu blir det inte så. Däremot får Malmö del av övergångssumman.

Blåvitt väntas lägga pengarna på en ny mittfältare. Thomas Olsson är det hetaste namnet men det hänger på att IFK och Malmö FF kan komma överens.

Ijeh - från älskad till hatad till utlämnad

Stefan Alfelt, Robert Laul, Michael Wagner

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll