Örgryte föll mot Helsingborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Hif visade prov på effektivitet

Stundtals bra spel, men Örgryte har inte effektiviteten och kraften att avgöra framför mål.

Den effektiviteten hade Helsingborg och gjorde två mål på avslut i den första halvleken.

Till slut blev det skånsk vinst med 2–1 (2–0).

Örgryte började ändå matchen bäst och fick ett visst tryck mot Helsingborgs mål under de första tio minuterna. Men sedan började man slarva i passningsspelet och tappade initiativet i matchen.

I stället tilläts Helsingborg sakta men säkert komma in i matchen och det blev virrigt i Örgrytes försvarslinje.

– Vi lyckades sätta tryck mot deras ytterbackar och fick till två fina avslut där vi växlade positioner och kom in bakom backlinjen, sade Helsingborgs tränare Peter Swärdh efter matchen.

De två avsluten resulterade också i två mål. Det första kom i 23:e minuten när Peter Svanbäck kom fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Peter Graulund kunde nicka in bakom Dick Last i Örgrytes mål. Vid det andra målet, i 30:e minuten, var det just Graulund som från vänsterkanten frispelade Eldin Karisik som säkert bredsidade förbi Dick Last.

– Där fick vi en dålig period med dålig koncentration och dålig organisation. Det gjorde att vi totalt sett inte gör en bra första halvlek, sade Örgrytes tränare Zoran Lukic.

Även i den andra halvleken började Örgryte bättre än Helsingborg och fick också en relativt tidig reducering i 64:e minuten när Magnus Källander stötte in ett inlägg från höger av Paulinho Guara.

Efter reduceringen föll Helsingborg tillbaka och inriktade sig på att hålla 2–1 i stället för jaga 3–1.

– Vi blev alldeles för försiktiga och tappade vårt passningsspel och våra kontringar. Örgryte fick en kraftig press på oss, sade Peter Swärdh.

Efter reduceringen dominerade Örgryte matchen utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Det var aldrig riktigt nära en kvittering.

– Vi var bättre i andra halvleken och vek inte ner oss, sade Zoran Lukic. Det är det sista lilla som inte stämmer framför mål även om vi spelar bra ute på planen.

– Men, vi ska med oss det här spelet och spetsa till det ytterligare.

Med sina tre poäng hänger Helsingborg kvar i den allsvenska tabellens topp medan Örgryte fortsatt måste titta neråt och hålla undan för de lag som kommer underifrån. Den allsvenska platsen nästa säsong är långt ifrån klar.

Leif Brändström/TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN