Här sprids skvallret lika snabbt som i Södertälje

1 av 3 | Foto: Vem skickar champagne till Steve McClaren?
FOTBOLL

BADEN-BADEN. Medan ni därhemma la en flintastek på grillen och blev fulla och nakna hade jag viktigare saker att fundera på:

1) Vem är journalisten som skickat 24 flaskor champagne till Steve McClaren?

2) Vad betyder tatueringarna på David Beckhams armar - är det da Vinci-koden?

3) Varför vägrade Nancy Dell'Olio gå in på baren Garibaldi med de andra flickorna?

Det är ett smusslande och tisslande och tasslande här på kurorten, ska jag säga. Här sprids skvallret lika snabbt som i till exempel Södertälje och tacka sjutton för att det uppstår en del slitningar i pressdrevet när så många skandaljägare trängs på liten yta.

En fråga som stör väldigt många just nu är uppgiften om att journalisten XXX har skickat en låda med 24 flaskor Moet-champagne till Svennis efterträdare som förbundskapten, Steve McClaren.

"Med förhoppningar om gott samarbete i framtiden", så att säga.

Det var McClaren själv som avslöjade det hela när han nyligen dök upp på en presskonferens för att leta reda på skribenten och tacka för "presenten".

Det är tydligen så det ska gå till.

McClaren och Skelettet

Själv råkade jag i förrgår få syn på just denne McClaren inne i en bar i Baden-Baden, och vid samma bord satt Skelettet och Sunday Peoples Paul McCarthy. Det var på blanka eftermiddan och jag kunde inte riktigt greppa läget:

Varför går mannen som om bara några veckor är Englands nye förbundskapten och sätter sig och dunkar rygg med två medlemmar ur Drevet - mitt under brinnande VM?

Är han så skraj för framtiden?

Är det så Drevet vill att det ska gå till - och är det därför Sven-Göran Eriksson aldrig blivit riktigt accepterad?

Det finns ju inte på världskartan att Svennis skulle göra nåt liknande. Och jag undrar förresten vad han tycker om sin assistents/efterträdares agerande.

Efter Dancing Sven och Dragspels-Tord kommer nu Smiling Steve och det är intressant att höra vad den evigt pessimistiske Howard från The Sun anser om saken:

- McClaren blir aldrig så dålig och tråkig som Sven. Och när det handlar om kvinnoaffärer kommer vi i pressen att bli nöjda. På det området är Steve ännu värre än Sven.

Och apropå kvinnor kom spelarfruarna till baren Garibaldi natten till fredag. Långbord var reserverat på en vip-hylla. Fågeldödaren och de andra paparazziplåtisarnas kameror gick varma medan Wayne Rooneys fästmö Colleen och de övriga gled in som om de vore filmstjärnor.

Synade stället och vände

Sist ut ur bilen var en elegant Nancy, pärlbeströdd och värdig och dubbelt så gammal som de andra. Hon stannade till, synade stället och dess publik, sen vände hon ryggen till och satte sig i bilen igen och åkte därifrån.

Världsklass, mina vänner, ett världsklassframträdande.

Och om vi ska fortsätta på ämnet flickvänner betonade ju Svennis i torsdags att han och David Beckham inte var gifta.

Man kan vara elak och säga att det åtminstone har varit en smygförlovning i fem år, men Beckham fick i alla fall chansen att säga vad han tyckte efter träningen i Svarta Skogen i går.

Han tog den inte.

Han hade sett de engelska rubrikerna som skrek "dags att peta honom" och "bara Sven älskar Becks" och var inte på humör för att skämta om sin dagsform.

Alltid en gentleman

- Jag tänker inte diskutera min insats hittills i VM. Det får ni göra själva. Min plan är att komma hem som världsmästare och det är det enda som räknas, sa han.

Men han sa det på ett trevligt sätt.

Har sagt det förr: jag gillar Becks som människa. Han tycks mig vara en riktigt genomhygglig person som alltid uppträder som en gentleman. Även om jag inte begriper de tatuerade tecknen på armarna.

Man kan ju jämföra med en sån som John Terry.

Han stod med sin FA-gorilla och väntade på transport i presscentret i går och jag gick fram och frågade:

- John, vad tror du om Sveriges chanser mot Tyskland i morgon?

Terry stirrade på en punkt ovanför mitt huvud och sa tonlöst:

- Jag har redan haft en presskonferens.

Det är så en riktigt bortskämd skitstövel med flera miljoner i månadslön uppträder. Det hade tagit lika lång tid att säga samma antal ord: "Jag tror Sverige har bra chans".

John Terry borde gå på kurs hos Chelseakompisen Joe Cole, som är ödmjuk och oförstörd och har tid för alla.

Det handlar väl om bollsinne, antar jag.

Peter Wennman