Mästarnas fräcka ryck

FOTBOLL

Här kopplar Zlatan greppet - attackerades med stryptag

1 av 3 | Foto: RYCKET Zlatan var inblandad i ett storbråk på övertid i mötet med Messina. Svensken hamnade mitt i det tumult som uppstod efter att Messinas Carmine Coppola kapats hårt av Juventus Fabio Cannavaro. Zlatan lät kroppspråket tala medan Coppola tog både strypgrepp och... eeh, näsgrepp på svensken. Även Juventus kopplade grepp efter segern. Mästarna har nu åtta poäng ner till tvåan Milan.

Strypgrepp och fula näsattacker - Zlatan svarade med ett guldryck.

Juventus tog sin sjunde raka ligaseger och har kopplat ett järngrepp om "lo scudetto".

- Vi siktar på att vinna alla matcher, säger vänsterbacken Gianluca Zambrotta.

Fabio Capello chockade hela Italien när han spelade med Zlatan Ibrahimovic från start mot Messina. "Ibra" fick en smäll på sitt redan sargade knä i landskampen mot Island och alla trodde att svensken skulle vila, i synnerhet eftersom Juventus har en stenhård Champions League-fajt mot Bayern München på tisdag.

- Jag var inte säker på att Trezeguet skulle hålla. Men "Ibra" gjorde ett test före matchen så jag visste att han var okej. Det var därför jag valde att spela med honom, säger Capello till Turinbaserade tidningen Tuttosport efter matchen.

Fortfarande mållös

Zlatan gick mållös av plan igen och har fortfarande inte nätat i ligan. Juventus mål gjordes i stället av anfallskollegan Alessandro Del Piero, en vacker soloprestation i mitten på första halvlek.

- Jag är mycket nöjd med målet, men framförallt med segern som ger oss ett utmärkt utgångsläge i tabellen, säger Del Piero till Sky.

Zlatan gjorde en av sina sämre matcher i Juve-tröjan i år. Ett par fina tekniska nummer och några snygga framspelningar, men återigen var han alltför ineffektiv framför mål. Bästa chansen kom efter 60 minuter. En målvaktsretur efter ett skott av Nedved damp ner framför fötterna på Zlatan, men målvakten Marco Storari räddade. Zlatan fick betyget 6 av Tuttosport, vilket betyder godkänt.

Zlatan vs. Zlatan

Därmed blev han slagen av en annan Zlatan. Svensk-bosniern Zlatan Muslimovic kom in i Messina i 74:e minuten och fick betyget 6,5. Den förre Blåvitt-spelaren gjorde ett piggt inhopp och var nära att bli matchhjälte. I 89:e minuten fick han en nick på mål som Juve-målvakten Abbiati hade stora problem med. Lagkamraten Di Napoli fick öppet mål på returen, men slog hål i luften.

- En bra räddning, när man inte sätter sina chanser riskerar man att få betala, säger Capello.

På övertid blev "Ibra" attackerad ute på plan. Messinas Carmine Coppola kapades bryskt av Fabio Cannavarro och Zlatan hamnade mitt i tumultet som utbröt. Coppola försökte provocera svensken genom att ta strypgrepp och dra "Ibra" i näsan. Zlatan gav svar på tal - hur han gjorde ser ni på bilden här intill.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A