Malmös dubbla smäll: Rosenberg skadad

avFrida Fagerlund, Petter J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Förlust med totalt 1–5 på Stamford Bridge.

Dessutom skada på MFF-kaptenen Markus Rosenberg.

– Ja, nej, det är sådär. Men det ska inte vara någon större fara, säger Rosenberg.

Trots förlust 1–2 hemma på Stadion anlände Malmö FF med gott självförtroende till Stamford Bridge.

Förutom en gedigen insats i det första mötet skakar det för närvarande i Chelsea. En hårt pressad Maurizio Sarri var i princip tvingad att vinna för att i alla fall få behålla tränarjobbet ett tag till.

MFF inledde matchen aggressivt inför de cirka 3 500 tillresta supportrarna och kom också till ett antal lägen. Det blev ändå hemmalaget som spräckte nollan och slutligen också avancerade.

– Jag upplevde att vi fick en otroligt bra start – precis så som vi hade pratat om att vi ville ha den innan. Tyvärr får vi inget mål och när man tittar tillbaka så är det ju det som hade krävts kanske, ett mål i första 30 där vi verkligen pressar på och har de chanserna, säger Markus Rosenberg.

– Så det är synd. Resultatet är väl inte helt schysst, för det var ändå en ganska jämnt över två matcher.

Giroud målskytt

En snabb omställning via N’Golo Kanté ledde till att Willian spelade fram till Olivier Giroud som drog in 1–0 bakom Johan Dahlin.

Oflytet slutade inte där. Kort efteråt kom oroväckande bilder på Markus Rosenberg. Lagkaptenen skadade sig i samband med en närkamp vid sidlinjen och grinade illa samtidigt som han tog sig för knäet och blev liggandes.

Det stod snabbt klart att det var färdigspelat för 36-åringen som bytte med Carlos Strandberg. Han kunde dock ta några steg för egen maskin.

– Ja, nej, det är sådär. Men det ska inte vara någon större fara, säger Rosenberg om skadan och känner sig inte orolig.

– Inte så farligt ändå. Man känner direkt när det svullnar upp. Samtidigt så är det svårt att känna när man ligger ner, så när man väl ställer sig upp märker man direkt att det är någonting som inte stämmer. Nu har vi kollat på det och allting är helt, så det ska inte vara någon större fara.

1 av 2 | Foto: Kanal 9

Bengtsson utvisad

Efter att kaptenen utgick föll MFF:s spel ihop en del. Först tilldelades Rasmus Bengtsson sitt andra gula kort och visades ut. En frispark senare hade Ross Barkley, som även gjorde mål i det första mötet, skruvat in 2–0.

– Man sviker laget lite där, absolut. Sen gör de mål på frisparken också. Vi hade det jobbigare i andra halvlek, säger Rasmus Bengtsson i Kanal 9.

– Det är klart man är besviken men någonstans känner jag en stolthet. Vi kämpar på i 60 minuter i dag sen med tio man så blir uppförsbacken för stor.

Talangen Callum Hudson-Odoi fick sista ordet med ett skott utifrån höger till 3–0. Därmed avancerar Chelsea till åttondelsfinal i Europa League.

Uwe Rösler är inne på samma linje som Bengtsson:

– Jag är inte särskilt besviken utan känner en stolthet inför spelarnas insats. Det här kan bana väg för fler bra grejer.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM