Skandalscener när West Ham utklassades

FOTBOLL

Skandalscener utspelade sig i samband med West Hams möte med Burnley.

Ett flertal supportrar tog sig in på planen för att protestera mot klubbledningen.

– Det här är en kontrollöshet som jag kan inte kan komma ihåg senast vi såg i Premier League, säger Sportbladets Erik Niva.

Vreden har egentligen puttrat under ytan i West Ham som mest sedan flytten från Upton Park till Olympiastadion fullbordades inför förra säsongen. Efter en tid med undermåliga resultat rann det över ordentligt för supportrarna i samband med 0–3-förlusten mot Burnley.

Vid flera tillfällen sprang fans in på planen, bland annat försökte en man borra ner hörnflaggan i mittcirkeln medan spelarna, däribland Marko Arnautovic, försökte avstyra försöket.

– Att han får stå där och borra ner den och brottas med Arnautovic är också så väldigt ovanligt, att säkerhetspersonalen inte har avvärjt det tidigare, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

– Det här är en kontrollöshet som jag inte kan komma ihåg senast vi såg i Premier League.

Foto: Bildbyrån

Noble rasande

Vid ett tillfälle blev en annan West Ham-spelare, Mark Noble, fullständigt rasande över säkerhetsvakternas loja försök att få bort de inspringande supportrarna.

Klubbledningen tvingades i sin tur lämna arenan under stort säkerhetspådrag.

– Det här är inte längre en arena där klubbledningen har kontroll över situationen, det är inte heller en arena där säkerhetspersonalen har kontroll över situationen, säger Erik Niva.

– De här protesterna som kommer allt närmare klubbledningen, mer månghövdade och alltmer hotfulla, de pågår tills klubbledningen lämnar arenan.

Ljungberg: ”De har tappat det”

Viasat-experten Fredrik Ljungberg, som en gång i tiden representerade klubben, höll med Niva i den analysen.

– De har oerhört mycket fans, som är oerhört passionerade. Det är egentligen en storklubb som inte riktigt får till det, säger Ljungberg.

– Fansen har varit väldigt irriterade över flytten till arenan, att de har tappat sin själ. Att det inte görs nog. Nu verkar de verkligen har tappat det.

Kallar till krismöte

Nu meddelar klubben att man kommer hålla ett krismöte med samtliga andelsägare i Olympiastadion.

”Vi kommer att göra en noggrann undersökning och är beredda att ta tag i situationen” skriver man bland annat på sin hemsida och tillägger att ytterligare kommentarer dröjer.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM