Suarez kan straffas – efter förolämpningen

Uppgifter: Hånade linjedomare

avSimon Sjöstrand, Lo Hägerfelth

FOTBOLL

Luis Suárez ska ha förolämpat en linjedomare i mötet med Valencia.

Nu riskerar Barcelona-stjärnan att straffas.

Dessutom får vi nu klarhet i vad Lionel Messi ska ha sagt i samband med det bortdömda målet.

1 av 4 | Foto: Oscar J. Barroso / AFP7 / Cordon Press

FC Barcelona går starkt i La Liga. Storklubben toppar tabellen på 35 poäng efter 13 matcher och stjärnduon Lionel Messi, 30, och Luis Suárez, 30, har tillsammans svarat för hälften av lagets 34 mål.

Suárez gjorde två mål i ligamötet med Leganés den 18 november men lämnade planen mållös när Barcelonas seriefinal borta mot Valencia i söndags slutade 1–1.

Den stora snackisen efter Valencia-mötet handlade annars om Messis bortdömda 1–0-mål. På reprisbilderna syntes tydligt att hemmakeepern Neto tappade in skottet och att bollen var inne, men domaren valde att fria.

”Kallade honom ´fjant´”

– Det var ett gigantiskt misstag av domaren. Till och med jag som stod vid mittcirkeln kunde se att bollen var inne, sa Jordi Alba.

Nu kan Barcelona drabbas av ännu ett bakslag.

Enligt Cadena Ser riskerar Luis Suárez att straffas sedan han under matchen fångats på tv-bilder där han uppges kalla en av linjedomarna för ”fjant” och ”dvärgskit”.

Det är oklart om fraserna ska ha yttrats i samband med det bortdömda målet och det framgår inte heller vilken sorts påföljd det kan handla om, men Cadena Ser slår fast att den uruguayanske landslagsmannen kan straffas för förolämpningarna.

”De två meningarna som har släppts i programmet kommer säkert att medföra konsekvenser”, skriver tidningen.

”Linjen är här och bollen är här!”

Den som hade mest orsak att vara arg på linjedomaren var dock Lionel Messi. Det var han som gjorde målet som aldrig blev ett mål. I samband med det rusade argentinaren fram till linjedomaren Enrique José Ramos och gav honom sin syn på saken. Men vad Messi sa stod inte klart.

Förens nu. Enligt Mundo Deportivo snappades konversationen mellan Messi och domarkåren upp av mikrofonerna runt om.

”Du har fel, du kommer att få se det”, ska Messi ha sagt

Därefter ska linjedomarens svar ha varit ”Det (målet) är inte uppenbart”, vilket sedan gjort att huvuddomaren Iglesias Villanueva valde att inte döma mål. ”José, du har sagt nej... Eftersom jag inte är säker är det inte mål” ska han ha sagt.

Därefter gestikulerade Messi med händerna för att visa en mållinje: ”Linjen är här och bollen är här!”. Det fick dock inte linjedomaren att ändra uppfattning.

Så spelar Barcelona i Champions League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM