Lopetegui efter förnedringen: Real kommer få fira i år

avErik Karlsson

BARCELONA/STOCKHOLM. Real Madrid förnedrades i El Clásico.

Men pressade tränaren Julen Lopetegui tänker inte avgå trots förlusten.

Nu menar flera spanska medier att Antonio Conte kommer att presenteras som Real Madrids nye tränare i veckan.

Real Madrid har radat upp negativa sviter på löpande band. Häromveckan slog nästan klubbrekord i längsta mållösa svit och när man i dag förlorade mot Barcelona med förkrossande 1–5 var det tredje raka ligaförlusten för första gången sedan 2009.

Totalt har man bara en av femton möjliga poäng på kontot de senaste fem omgångarna och i tabellen har man rasat ner till nionde plats.

”Inte dum”

Inför rivalmötet med Barcelona målades det upp som sista chansen för Julen Lopetegui att rädda sitt relativt nya tränarjobb i klubben.

Men de som trodde att han skulle avgå på presskonferensen fick fel.

– Vi vet alla hur fotbollsvärlden ser ut och ansvaret ligger hos tränaren. Jag är inte dum. Men här vinner och förlorar vi tillsammans, säger Lopetegui som fortfarande tror på en vändning.

– Vi är fortfarande i en tidig del av säsongen och jag är säker på att Madrid kommer att få fira i år. Vi började säsongen bra, men sedan har vi blivit straffade för vår ineffektivitet.

Han tyckte att laget var på väg att vända matchen i början av andra halvlek.

”Kan vända det här”

– Vi hade en känsla av att vi kunde vända på matchen, vi hade chanser att kvittera och fortsätta gå för segern, säger Lopetegui.

I stället slog Luis Suárez in 3–1 och 4–1 innan inbytte Arturo Vidal fastslog förnedringen till 5–1 för Barcelona. Luis Suárez, ifrågasatt för sin måltorka på slutet, har gjort nio mål på elva matcher mot Real Madrid.

Sergio Ramos var samlad när han mötte medierna efter matchen i Barcelona. Han ville inte spekulera i ett tränarbyte, men säger:

– Vi är med vår tränare till döden. Sedan är det inte vi som fattar de här besluten, de kommer högre uppifrån. Vi får se vad som händer de närmaste timmarna och i morgon. Det här är en jobbig situation för hela laget.

Enligt uppgifter i spansk press har Julen Lopetegui en fallskärm på i runda slänga 180 miljoner kronor, kanske är det anledningen att han inte avgår självmant.

– Det här var en tuff smäll, men jag är stark nog att veta att allt kan vändas på. Det är en lång väg att gå men jag tror mycket på den här spelargruppen.

Att Julen Lopetegui kommer få chansen att vända på skutan håller inte spanska medier för särskilt troligt. Enligt Marca lämnade klubbens president Florentino Perez Camp Nou utan att hälsa på spelartruppen och tränaren i omklädningsrummet efter förlusten. Både radiokanalen Onda Cero och just Marca slår fast att Antonio Conte ser ut att ta över tränaransvaret kommande vecka. På onsdag möter Real Madrid Melilla i Copa del Rey. Det blir i så fall italienarens första match som tränare för den trettonfaldiga Champions League-mästarklubben.

Laddar Matchöversikt

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

ARTIKELN HANDLAR OM