Ändrar straffrutinen – efter fansens ilska

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Paul Pogba var med ett straffmål och en assist en av Uniteds viktigaste spelare i 2–1-vinsten mot Everton.

Men efter matchen kritiserades fransmannen för sin något underliga och enormt långsamma straffsparksansats. Nu säger han att han förmodligen måste ändra sin teknik.

– Jag måste nog ändra min ansats, för målvakterna börjar förutse mina steg, säger han.

Drygt 26 minuter in i Premier League-matchen mellan Manchester United och Everton tilldelades hemmalagets Anthony Martial, 22, en straffspark sedan senegalesen Idrissa Gana Gueye varit på honom i Evertons straffområde – men många ifrågasatte domarens beslut då mittfältaren faktiskt var på bollen innan han sänkte Martial.

– Det var ingen straff, spelaren filmade uppenbarligen. Det ger en fadd smak i munnen, sa Everton-tränaren Marco Silva efter matchen.

Slog in returen

Men straff blev det och Uniteds franska mittfältare Paul Pogba, 25, stegade upp för att ta den. Det var hans femte straffspark den här säsongen och han hade redan missat en.

Under säsongen har han gjort sig känd för sin något märkliga ansats, då han tippar fram oerhört långsamt mot bollen. En teknik som tar flera sekunder från det att han startar sin löpning till det att han sparkar bollen mot mål.

Efter att han tagit 26 små steg (!) fram mot bollen enhandsräddade Everton-keepern Jordan Pickford straffen, men släppte en retur som Pogba enkelt kunde bredsida in.

– Jag hade tur. Det viktiga är att den gick in och att jag gjorde mål – bra för oss och för mig, säger Pogba till Sky Sports.

”Kan han göra någonting normalt?”

Trots att Pogba till slut fick in bollen i nätet var det flera supportrar och experter som sågade fransmannens ansatsteknik på sociala medier. Tekniken pekades ut som nonchalant och divig.

Jag kunde inte kolla på straffen. Det var den längsta i världshistorien”, skrev en Twitter-användare.

Kan han göra någonting normalt?”, skrev en annan.

Pogba bemötte kritiken hos den samlade pressen efter slutsignalen.

– Jag försöker alltid att få målvakten ur balans. Jag skjuter alltid straffar på det här sättet. Men jag måste nog ändra min ansats, för målvakterna börjar förutse mina steg, säger Pogba.

”Gillar inte Musse Pigg-fegisar”

En som stöttar mittfältstjärnan efter straffmissen är United-tränaren José Mourinho.

– Jag gillar när en spelare vill ta den. Jag gillar inte Musse Pigg-fegisar, svaga spelare som är rädda. Kan Paul utveckla sina straffar? Målvakterna vet hur han slår dem nu, de står helt stilla till den sista sekunden. Men det viktigaste är att han vill slå dem igen, säger han enligt BBC.

Skytteligavinnare i Premier League på 2010-talet 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM