Landslaget spelar inte i sorgeband mot Ryssland

Flera A-landslagsspelare har spelat med Labinot Harbuzi

avMalin Wahlberg

Publicerad:

KALININGRAD. Flera A-landslagsspelare har spelat med Labinot Harbuzi. 

Men Sverige kommer inte att att spela med sorgeband mot Ryssland i kväll.

– Vi har naturligtvis pratat om det och när det kommer så tätt inpå handlar det om logistik och formalia, säger presschefen Staffan Stjernholm.

Under torsdagen drabbades fotboll-Sverige av sorg efter att den tidigare Malmö FF- och U21-spelaren Labinot Harbuzi gått bort bara 32 år gammal. Harbuzi var en av Sveriges största talanger och spåddes en lysande framtid, men karriären tog aldrig riktigt fart. 

Mittfältaren spelade U21-EM med Mikael Lustig, Marcus Berg, Martin Olsson, Gustav Svensson och Kristoffer Nordfeldt som i kväll ska spela Nations League mot Ryssland. Han har även spelat ihop med Jimmy Durmaz i Malmö FF. 

Men landslaget kommer inte att hedra Harbuzi med sorgeband eller liknande under kvällens match.

– Det är oerhört tragiskt naturligtvis. Men gör vi något ska det vara genomtänkt. Men det är inget jag själv tar beslut om själv, vi ska ha möte snart, sa landslagschefen Stefan Pettersson till Sportbladet tidigare under torsdagen.

”Otroligt fin människa”

På mötet beslutade landslagsledningen dock att de inte kommer att spela i sorgeband eller liknande.

– Vi har naturligtvis pratat om det och när det kommer så tätt inpå handlar det om logistik och formalia. Vi kan göra en så fin fotbollsmatch som möjligt, det är det vi kan göra så här kort inpå, säger presschefen Staffan Stjernholm och fortsätter:

– Men det betyder inte att vi inte hedrar honom. Det är viktigt. Vi tänker naturligtvis på hans anhöriga.

Har ni pratat med spelarna?

– Inte i grupp. Både hur man känner för en sådan här sak och hur man förbereder sig är individuellt. Vi har pratat i ledarstaben. 

Några spelare har dock uttryckt sin sorg på sociala medier.

”En av de största talangerna jag har spelat med, vila i frid Labinot. Jag skulle vilja uttrycka mina kondoleanser till din familj”, skriver Lustig på Instagram.

”Den bästa fotbolltalangen jag spelat fotboll med och en otroligt fin människa. Vila i frid Labbe”

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM