Norrby: ”Har lämnat över till polisen”

avErik Karlsson

Foto: BILDBYRÅN
Norrby–Falkenberg, som spelades på Borås Arena, omgärdas av misstankar om matchfixning.

Falkenberg gick upp till allsvenskan efter 2–2 mot Norrby.

Men matchen omgärdas av misstankar kring matchfixning efter att Svenska spel stoppat spel på matchen.

Nu meddelar Norrby själv att man lämnat över ”all information till Polismyndigheten och Svenska Fotbollförbundet”.

Det var i fredags som Falkenberg säkrade kontraktet till allsvenskan efter 2–2 mot Norrby. Man hamnade i underläge men vände efter två snabba mål i början av andra halvlek innan Norrby kvitterade i 65:e minuten.

Sen väntade en händelselös tillställning där inget av lagen ville gå framåt.

– Det var riktig skit, sista stunden. De backade hem och ville inte gå fram och öppna upp något. Tråkigt att se passningarna i sidled, men de gick inte fram något så det blev ganska behagligt för oss. Jättetråkig fotbollsmatch i slutet, sa FFF-coachen Hasse Eklund till C More.

Samtidigt dök misstankarna upp om att matchen var utsatt för matchfixningsförsök efter att Svenska Spel stoppat spel på Norrbys match.

– Jag kan inte säga mycket mer än att vi har valt att plocka bort Norrby ur spelutbudet tills vidare. Jag kan inte gå in på omständigheter kring beslutet. Men vi jobbar efter en försiktighetsprincip som innebär att vi så långt som möjligt försöker säkerställa att de objekt vi ställer ut har största möjliga spelsäkerhet, sa Johan Söderkvist, pressinformatör, till Göteborgs-Posten.

”Oerhört allvarligt”

Nu meddelar Norrby att man gått vidare med misstankarna.

Norrby IF mottog under förra veckan information gällande oegentligheter kring fredagens match mot Falkenbergs FF

Norrby IF har i samband med detta agerat enligt de rekommendationer som finns och omedelbart delgivit all information till Polismyndigheten och Svenska Fotbollförbundet, som därmed tagit över ärendet.”, skriver man i ett pressmeddelande och tillägger:

Norrby IF ser naturligtvis oerhört allvarligt på det inträffade och föreningen tar självfallet starkt avstånd från all form av manipulering av matcher.”

ARTIKELN HANDLAR OM