Mourinho försvarar Chelsea-tränaren efter bråket

avFilip Durefelt

FOTBOLL

José Mourinho bråkade med Chelsea-tränaren Marco Ianni efter helgens 2–2-möte.

Nu försvarar Manchester United-tränaren sin kollega.

– Jag tycker inte han förtjänar att få sparken, säger Mourinho.

Det var efter att Ross Barkley kvitterat för Chelsea mot Manchester United i den 96:e minuten i helgens möte som tumultet uppstod.

Marco Ianni, assisterande tränare i Chelsea, valde då att fira provokativt framför Manchester Uniteds bänk, något som fick José Mourinho att bli rasande.

Portugisen flög upp och endast vakter hindrade honom från att hamna i slagsmål.

Under måndagens presskonferens inför Uniteds Champions League-möte med Juventus i morgon fick Mourinho frågor om bråket.

”Förtjänar en andra chans”

Han valde då att försvara Marco Ianni.

– Han bad om ursäkt, jag accepterade hans ursäkt och tycker att han förtjänar en andra chans. Jag tycker inte han förtjänar att få sparken, säger Mourinho.

Det engelska fotbollsförbundet, FA, kom även de under måndagen med ett uttalande angående incidenten. Ianni straffas för olämpligt uppträdande medan Mourinho går fri, skriver bland annat Sky Sports.

FA påminner Mourinho om sitt ansvar vid sidlinjen medan båda klubbarna fått en påminnelse om hur lagen förväntas uppträda under matcherna.

Chelsea-tränaren har nu fram till torsdag kväll på sig att svara FA, men ett straff i form av böter eller avstängning kan vara att vänta.

ARTIKELN HANDLAR OM