Klart: Lämnar IFK Göteborg – för Örebro

Publicerad:
Uppdaterad:
Victor Sköld har inte fått till det i IFK Göteborg.
Foto: BILDBYRÅN
Victor Sköld har inte fått till det i IFK Göteborg.

FOTBOLL

Succén har uteblivit i Göteborg.

Nu är Victor Sköld klar för Örebro.

– Klubben är på frammarsch, ligger i toppen och spelar en attraktiv fotboll, säger han.

Victor Sköld, 26, kom till IFK Göteborg från Åtvidaberg mitt under säsongen. Anfallaren kostade Göteborg cirka en halv miljon kronor, men succén har uteblivit.

Han har ännu inte startat en enda match, och har på åtta inhopp inte stått för något mål. Nu går flyttlasset vidare – till Örebro SK.

– Jag är väldigt glad över att komma till ÖSK. Klubben är på frammarsch, ligger i toppen och spelar en attraktiv fotboll. Alexander Axén är en spännande tränare och jag tror att jag kan utvecklas ytterligare här. Det känns som att ÖSK har något spännande på gång och jag ser fram emot att få vara en del av det, säger Sköld i ett pressmeddelande.

”Stor erfarenhet”

Örebro har under sommaren tappat anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara till Häcken, men även tagit in anfallaren Michael Omoh från Östersund.

På 47 allsvenska matcher har Sköld stått för åtta mål.

– Victor besitter stor erfarenhet, har flertalet allsvenska säsonger bakom sig och har även provat på europaspel. Vi är mycket glada att han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018, säger Örebros sportchef Magnus Sköldmark.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.