Attacken: ”Barça har svikit Messi!”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ex-presidenten: ”Ingen där för världens bäste”

1 av 2 | Foto: TT
Messi

Lionel Messi dömdes, tillsammans med sin pappa, till 21 månaders villkorlig dom för skattefiffel.

Nu sågas FC Barcelonas hantering av ärendet.

– De har svikit tidernas bäste spelare, säger klubbens förre president Johan Laporta.

Barcelona-stjärnan Lionel Messi och hans pappa Jorge Horacio undanhöll drygt 38 miljoner kronor från den spanska skattemyndigheten och efter en lång rättsprocess kom nyligen beskedet att båda två döms till 21 månaders fängelse (som omvandlas till villkorlig dom) samt 19 miljoner kronor i böter.

Direkt efter domen gick FC Barcelona ut med en skrivelse på sin hemsida.

”Klubben, i samförstånd med åklagarmyndigheten, anser att spelaren, som har korrigerat sin position med den spanska skattemyndigheten, inte på något sätt är brottsligt ansvarig när det gäller omständigheterna i fallet. FC Barcelona kommer fortsätta att stå till förfogande för Leo Messi och hans familj för att stödja honom i vilka åtgärder han än väljer att ta gällande sitt försvar av hans ärlighet och rättsliga intresse”.

”Har svikit honom”

Men nu får Barça stenhård kritik – av sin före detta president.

Joan Laporta tar fram motorsågen och riktar den mot klubbens hantering av ärendet – i synenhet mot nuvarande presidenten Josep Maria Bartomeu – för att ingen klubbrepresentant fanns på plats under Messis rättegång.

– Klubben har svikit spelaren, tidernas bäste spelare och den bäste spelaren i världen just nu. Vi har en president och en styrelse som inte fanns vid Messis sida när han befann sig i rätten, säger Laporta i en intervju med katalansk radio.

”Är en skymf”

Han riktar även kritik mot FC Barcelonas nytecknade sponsoravtal med Qatar Airways, som förlängdes med blott ett år och som genererade mindre pengar än vad Barça själva hade önskat.

– Sponsoravtalet är en skymf. I sin valkampanj sa han (Bartomeu) att han skulle lösa en sponsor som gav mer än 60 miljoner euro och det här avtalet är bevisligen inte det bästa som går att få, säger Joan Laporta

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM