”De försökte skylla förlusten på något”

FOTBOLL

Landslagskamraterna om rasismanklagelsen

Foto: Marcus Berg försvaras av lagkamraten och landslagskompisen Niklas Hult.

Samtidigt som Marcus Berg förbereder sig för VM-kvalet utreder Uefa om svensken uttryckt sig rasistiskt under Europa League-mötet med Bröndby.

Nu försvaras Berg av lagkamraten och landslagskompisen Niklas Hult.

– Jag tycker att det är löjligt, säger Hult.

Det var efter Europa League-playoffet som danska Bröndby anmälde Panathinaikos Marcus Berg för ett påstått rasistiskt påhopp. Något Berg själv nekar till.

– Marcus Berg gick förbi mig och kallade mig för monkey. Jag har aldrig upplevt något liknande. Han saknar total respekt för andra människor, påstod Lebogang Phiri i danska Ekstrabladet efter matchen.

”Försökte skylla förlusten på något”

Anfallarens svenske lagkamrat Niklas Hult fanns även han på planen under matchen men uppfattade inte något av bråket.

– Jag var inte nära situationen och uppfattade ingenting. Jag fattade ingenting efter matchen heller. Så det var mer att man läste att de gjort en anmälan, säger Hult.

Hur ser du på anklagelserna mot Marcus?

– Jag tycker det är löjligt. Vad ska man säga? Jag vet inte vad som har sagts eller vad de bråkat om, om de har bråkat överhuvudtaget. Det kändes som att de försökte skylla förlusten på något. Lite mer åt det hållet.

Kujovic: Tror på Marcus

Hur har Marcus själv reagerat efteråt?

– Det är klart man inte vill bli förknippad med några sådana anklagelser, det vill väl ingen. Men han har hanterat det bra. Vi koncentrerade oss bara på nästa match.

Emir Kujovic, som tippas kunna bilda anfallspartner med Berg i VM-kvalpremiären mot Nederländerna den 6 september, säger sig inte heller lägga någon vikt vid anmälan.

– Nu vet man ju inte exakt vad som hänt. Ord står mot ord och han har nekat till det. Säger han att han inte sagt det så tror jag på honom. Men jag tänker inte lägga mig i det där för mycket. Det ska väl utredas. Tills inget annat är sagt tror jag på Marcus, säger Kujovic.