”Ville ha en ursäkt och det fick jag”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Keita efter domen

17-åringen som attackerade Aly Keita döms till 90 timmars ungdomstjänst och ska även betala 10 500 kronor till Östersunds målvakt.

Men Keita bryr sig inte om pengarna.

– Jag ville ha en ursäkt och det fick jag, säger han.

Åklagaren Pernilla Törsleff yrkade på 90 timmars ungdomstjänst för den 17-åring som sprang in på planen och attackerade Aly Keita under matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund den 15 augusti.

Så blev det också.

17-åringen döms för misshandel, falskt alarm och grovt brott och ska avtjäna 90 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 10 500 till Keita.

– Domstolen vet bäst. Jag såg att det blev samhällstjänst så det är väl bra, säger målvakten och fortsätter:

– Jag hade inte hoppats på något. Jag ville ha en ursäkt och det fick jag. Hans straff i domstolen får domstolen stå för. Killen är 17 år och man kan göra misstag. Det jag ville ha var en ursäkt. Det är skönt att det är över nu.

Aly Keita.

”Jag har gått vidare”

Keita och hans advokat yrkade på 20 500 i skadestånd, men att summan blev mindre är inget han bryr sig om.

– Det är ingenting jag tänker på. Det är lite skadestånd, det var en sådan stor händelse. Det var väldigt jobbigt. Alla såg, inte bara i Sverige, även släkt och vänner i andra länder. Men det är inte pengarna, det var ursäkten som var det viktiga.

17-åringen vad om ursäkt till Keita i rätten och han kan nu gå vidare.

– Jag har gått vidare innan. Jag tränar och spelar fotboll och har familj så livet måste gå vidare. Men absolut, man vill ha en ursäkt. Det känns bra nu, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM