Mourinhos fina gest efter tragiska dödsfallet

FOTBOLL

Manchester United-supportern David Green gick i början av månaden bort, bara 32 år gammal.

Då agerade José Mourinho – genom att skicka ett värmande brev till Greens hustru, Jade.

– Fantastiskt gjort, säger David Greens svärfar.

Green gick olyckligt bort i början av oktober.
Det var på en arbetsplats i Lawford, Essex, som han hamnade under en vältande sopbil. Han blev 32 år gammal, och lämnade bakom sig sin hustru Jade och fyra barn.
David Green var även en inbiten Manchester United-supporter. Någonting som José Mourinho uppenbarligen fått nyst om.

Personligt brev

United-tränaren har, enligt Colchester Gazette, skickat ett brev till änkan och resten av familjen.

”Jag har blivit informerad, och är djupt ledsen, över det tragiska dödsfallet. Å vägnar från ledarstaben och spelarna i Manchester United sänder vi våra kondoleanser till dig och dina barn Harvey Rio, Traffod, Bentley och Skyla-Jada, inklusive familj och vänner, för förlusten av din älskade. Håll dina minnen nära och låt kärleken och stödet från dem runt omkring dig hjälpa dig. Våra tankar och böner är med dig i denna tid av tröst”, skriver han.

”Fantastiskt”

Familjen Green vet inte vem som informerad Mourinho om dödsfallet, men uppskattar gesten.

– David var en inbiten supporter och det var verkligen trevligt att José skrev brevet till Jade, säger Davids svärfar, Steve Mason.

– Vi vet inte vem som kontaktade klubben, men brevet var personligen undertecknat Mourinho och alla barn var nämnda med namn – det är fantastiskt att de lade ned mödan.

I början av november begravs David Green. Han kommer, enligt familjen, att ligga i en rödvit kista som även kommer innehålla en Manchester United-logga. Samtliga gäster har även blivit ombedda att komma i röda kläder.

ARTIKELN HANDLAR OM