Larssons kritiseras – efter skandalen

avAndreas Lillhannus, Michael Wagner

Får kritik från egna klubben

1 av 6

Skandalscener utspelade sig på Olympia.
Nu riktar Helsingborgs arrangemangsansvarige, Frederik Ericsson, kritik mot Henrik och Jordan Larsson.

– Med facit i hand skulle de över huvud taget inte ha varit där borta i det läget, säger han till HD.

Helsingborg spelar i superettan nästa säsong och missnöjet från en del av klubbens supportrar, efter den avgörande kvalmatchen mot Halmstad, var tydligt.

Jordan och Henrik Larsson gick mot ståplatsläktaren för att lugna ned situationen, vilket nu kritiseras av Helsingborgs arrangemangsansvarige.

– Det är inte det bästa agerandet från vår personal, vilket spelare och ledare är. Just i det läget hjälpte de inte oss i det arbetet. Nu får vi ändå bort spelare och tränare innan det eskalerar. Med facit i hand skulle de över huvud taget inte ha varit där borta i det läget, säger Frederik Ericsson till Helsingborgs Dagblad.

”Tänka på avståndet”

Henrik Larsson gick, enligt honom själv, dit för att undvika att supportrar tog sig in på planen.

Men enligt Frederik Ericsson agerade varken Henke eller Jordan rätt.

– Nä, inte när det är så infekterat som det är och så mycket känslor i luften, då får man ändå tacka på det avstånd man kan och gå in i omklädningsrummet, säger han.

”Försökte prata med dem”

Till Sportbladet berättar Frederik Ericsson att han försökte hindra Larssons från att gå mot fansen.

 – Jag försökte prata med både Jordan och Henrik om att vända om och gå in i omklädningsrummet redan vid mittplanen. Redan när vi såg att de började vifta med bengaler i hörnan ville vi få en lugnande effekt genom att ta in spelarna i omklädningsrummet, säger han, och fortsätter:

– Nu har jag inte pratat med varken Henrik eller Jordan efteråt. Jag vet inte varför Jordan går fram mot supportrarna. Han vill väl tacka fansen. Men det blir ganska infekterat ganska snabbt.

Nöjd med arrangemanget

Utöver Jordan och Henkes dispyt med supportrarna var Frederik Ericsson nöjd med arrangemanget.

– Med facit i hand kan man alltid gjort saker annorlunda. Med de tillståndskraven som finns, med vår planering och analys så har vi hanterat det här scenariot så bra vi kan. Det kunde blivit mycket värre om vi inte gjort ett så bra arbete. Sedan kan man alltid önska mer personal när något sådant här händer, men det går aldrig att försäkra sig till 100 procent. Polisen har samma dilemma, säger han.

Under tumultet så kastades stolar, pyroteknik och andra föremål mot Henrik Larsson. Maskerade supportrar slet samtidigt av Jordan Larssons tröja, ett knytnävsslag matades även mot anfallare.