Hiddink: ”Jag är orolig för Hazard”

FOTBOLL

Årets spelare i fjol har blivit säsongens flopp.

Guus Hiddink har aldrig tidigare sett en spelare tappa formen så fort som Eden Hazard, 25.

– Det är klart att man är orolig när man är den mest värdefulle spelaren ett år, och sedan spelar man knappt säsongen efteråt, säger Hiddink enligt goal.com.

Foto: Guus Hiddink.

Han tillhörde Lille och var jagad av i stort sett alla storklubbar. Augusti 2012 valde Eden Hazard att skriva på för Chelsea.

Belgaren, som bidrog rejält med poäng under 2012/13 och 2013/14, hade en fantastisk säsong i fjol med ligatitel och seger i ligacupen.

Han utsågs också till Premier Leagues bästa spelare. Men den här säsongen har varit otroligt tung för Eden Hazard.

– I fjol var allting vackert, men den här säsongen är allting mörkt för honom. Kontrasten är enorm, säger Chelseas manager Guus Hiddink enligt BBC.

Endast fyra assist i ligan

Chelsea har underpresterat och ser ut att sluta i mitten av Premier League. Hazard har varit ännu sämre. Belgaren är mållös i ligaspelet och har endast stått för fyra assist på 26 framträdanden.

I dag tar Chelsea emot Manchester City på Stamford Bridge. Vid gårdagens presskonferens fick Guus Hiddink frågan: ”Har du någonsin sett en spelare tappa formen som Hazard?”

– Nej, inte så drastiskt. Han var nummer ett och nu är han långt bak efter en lång rad av spelare. Det är tufft. Vad gör man åt det? säger Hiddink enligt goal.com.

Hazard fick ledigt - hjälpte inte

– Det är ett svårt läge. Till vissa spelare säger du: ”Åk iväg och ta ledigt, vila upp dig”. Han åkte iväg när han var skadad, han tog ledigt några dagar och då hoppades jag att han skulle återhämta sig bra.

– Å andra sidan ska du inte hålla på och förstora upp massa saker för mycket. Det enklaste sättet att ta sig tillbaka är att vara lekfull, spela som ett barn. Gå ut och försök att njuta av stunden. Det sa jag till honom: ”Gå ut och lek som ett barn”.

”Han är en tyst kille”

Hiddink säger att Hazard inte är den typen av spelare som ber om hjälp. Men managern tror inte att belgaren har tappat tron på sig själv.

– Han går igenom en tuff tid. Och alla personer skiljer sig åt när det gäller att tackla saker och ting. Vissa människor är väldigt öppna, medan han är en tyst kille, säger Hiddink.

– Det är klart att man är orolig när man är den mest värdefulle spelaren ett år, och sedan spelar man knappt säsongen efteråt.

ARTIKELN HANDLAR OM