”Ibra ger felaktig bild av sig själv”

avMichael Wagner

Mourinho: Kan be om en handduk till Gud

Foto: TT

MANCHESTER. Att José Mourinho hyllar Zlatan Ibrahimovic är ingen stor skräll.

Förklaringen är mer överraskande.

– Bilden Zlatan säljer av sig själv är inte sann, säger Manchester United-tränaren.

Utan att få till spelet fullt ut har ändå Zlatan Ibrahimovics tre inledande matcher med Manchester United varit en succé.

Först ett vackert mål efter bara drygt tre minuter i 5-2-segern mot Galatasaray och sedan segermålet till 2-1 sju minuter före slutsignalen i Community Shield i söndags.

”Andra överraskade”

– Jag tror de andra spelarna har blivit överraskade av Zlatan, säger José Mourinho i en intervju med tv-kanalen BT Sport som sänds under onsdagen.

– De har inte blivit överraskade av hans höga kvalitet, för den känner alla till, mer över hans engagemang och motivation för vi pratar om en 34-årig man som redan vunnit så mycket under sin karriär.

– Men allra mest överraskade tror jag de blivit av personen Zlatan, säger Mourinho och förtydligar:

”Är inte vad han är”

– Det är en snäll kille. Vad han ser ut som är inte vad han är. Sakerna han säger, säger han som skämt. Han är killen som är kapabel att gå fram till materialförvaltaren och säga: ”Snälla, kan du ge Gud en handduk” och sedan gapskratta länge.

– Imagen som han säljer av sig själv är inte han. Det är en snäll kille, säger Mourinho.

Enligt Manchester United-managern har Ibrahimovic redan tagit hand om flera av de yngre talangerna i laget.

– Han är briljant med de yngre killarna. Zlatan är en gåva för (Marcus) Rashford. Vi är så nöjda över att ha honom. Vi hade inte kunnat hitta en bättre anfallare än Zlatan att ge oss stabiliteten vi behöver, säger Mourinho till BT Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM