Norrköping förlänger monstersviten

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

GÄVLE. Den mäktiga sviten håller än.

Men Norrköping tappade viktiga poäng i toppstriden efter 0–0 mot Gefle:

– Just nu känns det som en förlust och två tappade poäng, säger mittfältaren.

Senast serieledande Norrköping förlorade i årets allsvenska var den 22 april borta mot Falkenberg. Sedan dess har de regerande mästarna radat upp 14 raka matcher med seger eller oavgjort.

Vi måste gå tillbaka 59 år i Norrköpings klubbhistoria för att hitta en så lång svit med förlustfria matcher, säsongen 1957.

Men den mållösa matchen och de två tappade poängen mot Gefle innebär att Norrköping missade möjligheten att göra ett miniryck mot Malmö. Med seger mot Gefle hade Norrköping haft fem poäng till godo på skåningarna.

MFF har dock två matcher till godo och kan nu redan i morgon med seger mot Kalmar gå upp i serieledning.

”Tycker den var inne”

Norrköping hade definitivt lägen för att få med sig tre poäng även från Gävle. Både Sebastian Andersson och Karl Holmberg hade heta chanser. Allra närmast var Andreas Blomqvist, som i slutet av den första halvleken fick ett friläge från snäv vinkel. Bollen gick mellan målvakten Andreas Anderssons ben mot det öppna målet.

Där rensade ytterbacken Jesper Florén bort bollen. Den stora frågan var om hela bollen var över linjen?

– Jag tycker den är inne men inte med mycket i så fall. Svårbedömt, men det är surt om det är mål, säger Andreas Blomqvist.

Målsviten sprack

Spelet jämnade ut sig en aning i andra halvlek även om Norrköping även då skapade det mesta och bästa.

Gefles målvakt Andreas Andersson svarade för en klassräddning med kvarten kvar då Sebastian Andersson fick bra träff från 17 meter. Bästa läget fick Karl Holmberg i slutminuterna men från bra läge nickskarvade han bollen utanför.

– Just nu känns det som en förlust och två tappade poäng. Vi har vunnit ganska många matcher och även vänt matcher. En poäng i dag känns kanske bättre i morgon. Men nu känns det riktigt surt, säger Blomqvist.

Poängsviten håller alltså i sig för Norrköping. Däremot sprack en annan imponerande svit. Inför dagens mållösa match hade Norrköping gjort mål i 16 raka bortamatcher.

– Vi är det bättre laget och har målchanser att göra mål på och då har vi tre poäng. Vinner vi med 1–0 är det hur bra som helst men det ville sig inte i dag, säger Andreas Blomqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM