Kvalet till fotbolls-VM 2018 herrar

Isaac Kiese Thelin inkallad till landslaget

avRobert Rosén

Kompletterar VM–kvaltruppen

Isaac Kiese Thelin är inkallad till VM–kvalet mot Nederländerna.

Det rör sig dock inte om något återbud på anfallssidan.

– Det är för att försäkra oss om att vi har tillräckligt med anfallare vid varje träning, förklarar förbundskapten Janne Andersson för Svenskfotboll.se.

I tisdags presenterade Janne Andersson sin första landslagstrupp, sedan han tagit över som förbundskapten. Inför VM–kvalstarten mot Nederländerna den 6 september menade Janne Andersson att det fanns drygt 70 spelare som var aktuella.

– Det var ganska många som det var ganska jämnt emellan. Där fanns det mycket att väga in och värdera i själva uttagningsprocessen, sa förbundskaptenen på presskonferensen.

Kan tvingas lämna – på grund av förlossningar

Trots att det inte kommit något återbud kompletteras nu den svenska truppen av ytterligare en spelare. Bordeaux meddelar nämligen på sin hemsida att Isaac Kiese Thelin, 24, är uttagen i truppen.

Anledningen till att Isaac Kiese Thelin kallats in är att såväl Marcus Berg, 30, som John Guidetti, 24, ska bli pappor.

– Två spelare kan tvingas avvika från samlingen för att i så fall hinna till sina respektives förlossningar. Därför vill vi säkra upp på anfallssidan, förklarar Janne Andersson för Svenskfotboll.se.

Fem uttagna anfallare

Då Berg och/eller Guidetti eventuellt lämnar samlingen vill Andersson vara säker på att det inte ställer till några problem.

– Det är för att försäkra oss om att vi har tillräckligt med anfallare vid varje träning och att det inte heller ställer till några problem för vår matchplanering

Kiese Thelin blir därmed den femte anfallaren i truppen. Förutom Marcus Berg och John Guidetti är sedan tidigare Emir Kujovic och Christoffer Nyman uttagna till kvalmatchen.