Groteska gesten mot Forsbergs RB Leipzig

FOTBOLL

Dresdens fans kastade in tjurhuvud från läktaren

Dynamo Dresden skrällde i tyska cupen och slog ut Emil Forsbergs RB Leipzig.

Detta i ett minst sagt hetlevrat derby – som inleddes med en gest å det grövsta från hemmafansen.

Dresden-supportrar kastade in ett avhugget tjurhuvud från läktaren.

Foto: Emil Forsberg.

I vissa matcher är det mer prestige på spel än i andra.

Ett sådant är mötet mellan Dynamo Dresden och RasenBallsport Leipzig som båda är stationerade i den tyska delstaten Sachsen.

Dresden, som återfinns i den tyska andraligan, har inte spelat i Bundesliga sedan 1995.

Sedan klubben år 2009 fick en ny närliggande konkurrent i form av energidrycken Red Bulls grundande av RB Leipzig har de bittert sett på hur deras nya lokalrivaler avancerat i det tyska ligasystemet – hela vägen upp till högsta ligan.

Smugglade in tjurhuvud

När lagen i helgen möttes i den första omgången av den tyska cupen, DFB Pokal, visade Dynamo Dresdens supportrar klart och tydligt vad de tyckte om sina motståndare.

På något sätt lyckades de med konststycket att smuggla in ett avhugget tjurhuvud som sedan kastades in mot planen från läktaren – en tydlig pik mot Leipzigs huvudsponsor.

Vann på straffar

Matchen då? Svenske landslagsmannen Emil Forsbergs RB Leipzig gick upp i en lovande 2–0-ledning strax innan halvtid, men hemmalaget kom tillbaka både en och två gånger på DDV-Stadiom i Dresden.

Matchen slutade 2–2 och gick till straffar.

Emil Forsberg byttes ut i den 77:e minuten och tvingades från bänken se sitt lag förlora efter att lagkamraten Dominik Kaiser varit ensam om att missa från straffpunkten.

RB Leipzig var inte det enda Bundesliga-laget som åkte ur tyska cupen i den första omgången. Även Werder Bremen är ute efter förlust med 2–1 mot Sportfreunde Lotte som spelar i tredje högsta divisionen.

ARTIKELN HANDLAR OM