’Inte förvånande att han jämförs med Ibra’

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Isak och Asoro bland världens 60 största talanger

Foto: TT/Bildbyrån

Är det en kommande svensk gyllene landslagsgeneration?

Både Alexander Isak och Joel Asoro har plockats ut av The Guardian som två av världens största fotbollstalanger.

”Det är inte förvånande att Isak förutspås bli den nye Zlatan”, skriver juryn.

De båda 17-åringarna Alexander Isak (AIK) och Joel Asoro (Sunderland) har slagit igenom med dunder och brak den här säsongen.

Isak har stått för åtta mål i allsvenskan och placerats hos storklubbar som Real Madrid och Barcelona medan Asoro gjort Premier League-debut och jagas av bland annat Borussia Dortmund.

”Potentialen är enorm”

Nu kommer nästa ’bevis’ för U21-landslagsduons storhet.

När ansedda tidningen The Guardian plockat ut världens största fotbollstalanger finns både Isak och Asoro med bland de 60 namnen.

”Hans spelstil är väldigt elegant och svårfångad för att vara en sådan lång spelare (190 centimeter reds. anm) och det är knappast förvånande att hans lagkamrat Chinedu Obasi har förutspått att Isak, som har eritreanska rötter, kan bli den nye Zlatan. Potentialen är enorm”, skriver The Guardian-juryn i sin motivering.

Joel Asoro hyllas för sitt kvicka löpsteg där han som 14-åring sprang 100 meter på 11,5 sekunder.

”Med sin snabbhet, som blir allt viktigare, har Asoro potential att skrämma alla försvar. Det handlar inte bara om hans snabbhet förstås, hans teknik är även den väldigt bra och det är en kombination som gjorde honom till den yngste svensken i Premier Leagues historia. Asoro är dödlig framför mål och gjorde regelbundet mål under sina fem år i Brommapojkarna som tagit fram talanger som Albin Ekdal och John Guidetti”, skriver juryn.

Milanstjärnan med på listan

De 60 namnen har listats utan ordning och gäller spelare födda år 1999.

I går uttryckte även A-landslagets Albin Ekdal stora ord över Isak.

– Först och främst är det en enorm talang. Jag har sett lite och han är otroligt duktig. Jag hoppas han fortsätter den utvecklingen för då är det någon vi kan ha nytta av här väldigt snart, sa Ekdal då.

Bland övriga namn på listan finns även Milans italienske målvaktsstjärna Gianluigi Donnarumma och Manchester Uniteds nederländske talang Tahith Chong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM