Schack

"Fansen förtjänar att höra sanningen"

Av: 

Pelle Strandman

FOTBOLL

Mamadou Sakho talar ut om utfrysningen i Liverpool

Sakho är iskall i Liverpool just nu

Foto: TT

Dopningfälld, friad, skadad – utfryst.

Mamadou Sakho har haft ett tungt fotbollsår och talar nu ut via sitt Snapchat-konto.

– Jag accepterar situationen men jag kan inte acceptera lögnen, skriver han.

Karriären rullade på som den skulle i våras för Mamadou Sakho som såg fram emot ligaavslutningen med Liverpool, Europaleague-final mot Sevilla och EM-slutspel på hemmaplan i Frankrike.

I stället tog fotbollslivet en tvär vändning och den 26-årige mittbacken har inte gjort en match sedan mötet med Bournemouth den 17 april.

Efter ett möte med Manchester United i Europa League fastnade Sakho i en dopningskontroll och senare framkom det att spelaren tagit ett bantningsmedel som innehållit ett förbjudet preparat.

Sakho sa sig vara omedveten om innehållet och Uefa valde att lägga ner fallet efter förhör med försvararen.

– Liverpool FC välkomnar beskedet om att Uefa lägger ner fallet mot Mamdou Sakho, som bekräftar att han inte brutit mot några dopningslagar, skrev Liverpool på sin hemsida.

"Vill inte att jag spelar"

Men trots friandet har han fortfarande inte gjort en match för Liverpool sedan i våras.

I en längre utläggning på Snapchat ger Sakho nu uttryck för sin frustration efter att inte ha välkomnats tillbaka av managern Jürgen Klopp trots att hans tidigare hälskada har läkt.

"Det har nu gått tre veckor sedan jag blev fit att spela igen. Jag har fullföljt hela min rehabilitering men de vill ändå inte att jag spelar med andralaget. Varför vet jag inte", skriver han.

Tidigare i somras skickades Sakho hem från ett träningsläger i USA då han enligt Klopp inte ska ha "respekterat reglerna". Dessutom ska den tyske tränaren ha uppmanat honom att söka sig bort från klubben på lån.

Stannar kvar i klubben

Själv har Sakho legat lågt. Även om han nu bryter tystnaden på Snapchat hintar han om att en längre redogörelse för situationen är att vänta från hans sida.

"Jag pratar inte för jag vill låta mitt spel tala på planen. Jag kommer berätta allt för alla som ger mig support och inte har varit införstådda med situationen".

Sakho fortsätter med att slå fast att han inte på långa vägar har gett upp framtiden i "Reds".

"Jag är fortfarande lycklig över att leva i mitt 'Liverpool-land' med min familj. Jag hoppas jag får chansen att spela snart så jag kan ge mitt allt som jag alltid försöker att göra", skriver han och avslutar:

"Jag accepterar min situation men jag kan inte acceptera lögnen. Fansen förtjänar att höra sanningen. Tack för ert stöd".

Liverpool möter senare i dag, lördag, Hull hemma på Anfield klockan 16.00.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Det kan sluta hur bra som helst, Liverpool

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jürgen Klopp

Mamadou Sakho

Uefa

Manchester United

Europa League

Liverpool FC

Premier League