Stjärnan åtalas – riskerar fängelse

Anklagas för falskt vittnesmål

Foto: TT / NTB SCANPIX
FOTBOLL

Luka Modric har blivit en av kroatisk fotbolls mest hatade män.

Nu åtalas Real Madrid-stjärnan för mened.

Enligt TT riskerar han upp till fem års fängelse.

Sportbladet har tidigare rapporterat om den 32-årige fotbollsstjärnans inblandning i rättegången mot Dinamo Zagrebs tidigare klubbchef Zdravko Mamic.

Mamic står åtalad för att ha förskingrat stora belopp från fotbollsklubben – däribland en större summa pengar från försäljningen av Luka Modric till Tottenham 2008.

När försäljningen genomfördes delades 205 miljoner kronor av pengarna upp mellan Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic och Luka Modric själv, men frågan är om allt verkligen gick rätt till?

Bakdaterade avtal

Åklagarsidan hävdar att avtalet mellan Dinamo Zagreb och Luka Modric skrevs först efter att affären med Tottenham genomförts – för att sedan bakdateras vilket i så fall skulle bevisa att Mamic, i egenskap av klubbchef, skrev ett för Dinamo Zagreb ofördelaktigt avtal som innebar att en stor summa pengar tillföll honom personligen istället för klubben.

Modric har vid ett tidigare tillfälle bekräftat att så var fallet, men när stjärnan förhördes under en rättegång i somras tvärvände han och skyddade Mamic vilket i sin tur ledde till ramaskri bland kroatiska fotbollssupportrar.

Riskerar fängelse

Rättsprocessen pågår fortfarande och nu uppger nyhetsbyrån TT att Luka Modric åtalas för mened – alltså falskt vittnesmål – i sitt hemland.

Han riskerar upp till fem års fängelse.

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM