’Så dålig att han fick träna extra varje dag’

Förre lagkamraten om Zlatan: ”Kan tacka Capello”

Zlatan Ibrahimovic har slagit målrekord på målrekord.

Och det kan han tacka Fabio Capello för, enligt förre lagkamraten Pavel Nedved.

– När han kom till Juventus kunde han inte avsluta. Han tvingades träna en halvtimme extra varje dag, säger tjecken.

Zlatan Ibrahimovic, 35, älskar sina rekord.

Han slog Sven Rydells målrekord i det svenska landslaget och avslutade sejouren i Paris Saint-Germain med att slå Carlos Bianchis målrekord från säsongen 1977/78 med 38 fullträffar i ligaspelet.

Manchester United-anfallaren blev även historisk när han i derbymötet med Manchester City gjorde mål och blev förste anfallaren någonsin att göra mål i sju av Europas mest laddade derbyn.

Tvingades träna extra

Och rekorden kan svensken tacka Fabio Capello för.

Åtminstone om vi ska tro Pavel Nedved.

Den förre Juventusspelaren berättar i en intervju med tjeckiska iDnes, som Football-Italia hänvisar till, att den italienske tränaren tvingade Zlatan till extraträning.

– När Zlatan kom till Juventus kunde han inte avsluta. Det du ser i dag är till stor del på grund av Fabio Capello som tvingade honom att träna avslut en halvtimme efter varje träningspass. Det var då han började att göra mål, även på träning, säger Nedved, i dag vice-president i Turinklubben.

”Zlatan bäste jag spelat med”

Duon spelade tillsammans i Serie A-klubben mellan 2004 och 2006 innan Ibrahimovic lämnade för Inter när Juventus tvångsdegraderades till Serie B.

Och Nedved har höga tankar om svensken.

– Jag vill inte kliva någon på tårna eftersom jag har spelat med en hel del spelare. Men om jag ska säga den bäste jag spelat med så är det Zlatan Ibrahimovic. Han är en anfallare som kan bryta sig igenom försvar, har en läskig kraft och styrka samtidigt som han har en fantastisk teknik, tycker Nedved.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.