”Svårt att säga vad vi var bra på i Göteborg”

Foto: CHRISTIAN RNBERG / BILDBYR N
FOTBOLL

Malmö FF:s mittfältare Sören Rieks möter sitt gamla lag IFK Göteborg i Svenska cupens kvartsfinal.

Ett lag som enligt dansken saknar en riktig spelidé och struktur.

– Det kändes inte alltid som att vi hade en tydlig plan, säger spelaren om sin tid i klubben.

Malmö FF ställs mot IFK Göteborg när det vankas kvartsfinal i Svenska cupen. Skåningarnas nyförvärv Sören Rieks – som kommer närmast från just IFK – blev inte förvånad när han såg att hans gamla lag skulle komma på besök till Malmö.

– Det är ganska typiskt att man får den lottningen. Men det ska bli häftigt, sa han till Sportbladet.

Han berättade att han ser fram emot att spela mot Blåvitt, och att han inte har något otalt med klubben i fråga.

– Jag har fortfarande stor respekt för Göteborg och deras fans. Jag gillade att spela för den klubben, det finns inget ont blod där.

Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN

”Hade ingen tydlig plan”

Men i en intervju med Fotbollskanalen talar han om att han tycker att klubben saknade en tydlig spelidé under de år han var där.

– Det var svårt att säga vad vi var bra på i Göteborg tycker jag. Vi var bra på att köra hårt och kämpa ner motståndarna, men när det inte lyckades var det svårt att veta vad vi skulle göra. Det kändes inte alltid som att vi hade en tydlig plan, säger han till Fotbollskanalen.

Han ser en stor skillnad i hur de båda klubbarna jobbar, framför allt när det kommer till hur det offensiva spelet struktureras.

– Jag har känt av mer struktur här i det vi vill göra, speciellt idéerna och tankarna i offensiven. I MFF känns det som att vi hela tiden har en plan för vad vi ska göra när vi har bollen, och det tycker jag väl är den största skillnaden, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM