Allsvenskan i fotboll 2016

Allsvenska spelarna: ”De vinner SM-guld”

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Enkätsvaret: Alm får kicken först

C More har släppt sin spelarenkät inför den allsvenska säsongen – och svaren är tydliga. Malmö vinner guld, Andreas Alm får sparken först och Jönköpings Södra trillar ur.

– Spelarenkäten ger en bra indikation på vad som kan bli årets snackisar, säger C Mores expert Jens Fjellström i ett pressmeddelande.

De allsvenska tv-profilernas favoritlag

Förra säsongen skrällde IFK Norrköping och vann SM-guld. Ska vi tro de allsvenska spelarna upprepas dock inte bedriften i år. I C Mores enkät, där tre spelare från varje lag fått svara på 23 frågor, tror hela 73 procent att Malmö FF återtar guldet. De främsta utmanarna till Skånelaget tippas AIK, IFK Göteborg och IF Elfsborg bli, då samtliga får sex procent av guldtipsen.

AIK blir årets negativa överraskning

Även om AIK får en del guldtips och att Amin Affane tillsammans med Jordan Larsson får flest röster gällande årets genombrott ser det överlag dystert ut för Solnaklubben - när spelarna får säga sitt. Med 17 procent av rösterna är AIK den klubb som får flest röster gällande årets negativa överraskning, de får i särklass flest röster gällande vilken klubb som haft tyngst förluster i vinterns transferfönster och Andreas Alm är den tränare, före Stockholmsrivalernas Nanne Bergstrand och Pelle Olsson, som är mest trolig att få sparken först.

– Äntligen är det dags för årets allsvenska säsong att dra igång. Förväntningarna är såklart skyhöga och spelarenkäten ger en bra indikation på vad som kan bli årets snackisar, säger C Mores expert Jens Fjellström i ett pressmeddelande.

J-Södra och Falkenberg åker ut

Medan AIK får flest röster gällande årets negativa överraskning är det en nykomling som tros bli årets positiva överraskning. Med 33 procent av rösterna är det Östersunds FK som får flest röster på frågan. För den andra nykomlingen - Jönköpings Södra - ser det inte lika muntert ut. Med 27 procent av rösterna tror flest spelare att de trillar ur, medan Falkenbergs FF får näst flest röster.

– Årets säsong har allt man kan önska sig: Flera spännande nyförvärv och hemvändare, supportrar som skapar ett härligt tryck på arenorna och nykomlingar med intressanta spelidéer. Det ska bli fantastiskt att följa, säger Jens Fjellström.

Rosenberg favorit till skytteligan

Hemvändande Tobias Hysén får visserligen flest röster gällande bästa nyförvärvet men är inte den spelarna tror vinner skytteligan. Istället är det 2004 års skytteligavinnare Markus Rosenberg som får flest röster, strax före Emir Kujovic och Paulinho.

Den allsvenska säsongen startar på lördag, med Malmö FF-IFK Norrköping som årets första match.

De allsvenska tv-profilernas favoritlag

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

Allsvenskan i fotboll

Jens Fjellström

Malmö FF

Emir Kujović