19-åringen avgjorde – hattrick för Giffarna

Peter Wilson bakom viktig seger i streckstriden

"Senaste månaden har varit rolig" sa Peter Wilson inför matchen mot Jönköpings Södra.

Den blev inte direkt tristare under lördagen.

19-åringen sänkte gästerna med karriärens första allsvenska hattrick.

Han är född i Liberia, kom till Sverige som treåring och har aldrig tillhört någon annan klubb än Gif Sundsvall. De fyra senaste matcherna hade Peter Wilson, 19, varit i startelvan, så inför den viktiga streckstriden mot Jönköpings Södra gav han en intervju till Sundsvalls tidning.

– Man har verkligen känt att man är på väg in i laget och att minuterna kanske kommer. Nu har det gått bra de första matcherna och jag har kommit in i det på ett bra sätt. Det finns saker att jobba på, men jag tycker att det känns helt godkänt, sa han.

Två mål på inlägg

Lördagens insats var inte godkänd, den var extraordinär. I första halvlek löpte tonåringen i djupled på en boll som såg ut att vara förlupen. Men Tom Siwe råkade glidtackla bollen förbi sin egen målvakt Damir Mehic, så Wilson skyndade dit och rullade in 1–0.

– Jag trodde att han skulle få iväg bollen men han missade, så tack för det, sa Wilson till C More Fotboll.

I andra halvlek mötte han två inlägg från höger slagna av ytterbacken Eric Larsson. Wilson tog den ena med foten, den andra med huvudet – och gjorde mål på båda.

J-Södra inget säkrat kontrakt

Wilsons hattrick låg bakom Sundsvalls 3–1-seger och skapade därmed en sexpoängslucka till Helsingborg på kvalplats.

Jönköpings Södra fick tidigare i veckan tillbaka den poäng de tappade efter det avbrutna mötet med Östersund, men smålänningarna är ändå inte helt på säker mark ännu. Laget har en poäng mer än Sundsvall, 29, och således sju mer än Helsigborg.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.