Avskedet: Låg bakom segern

FOTBOLL

Sara Björk Gunnarsdottir lämnar Sverige som matchhjälte

Vad ger man i avskedspresent efter nästan sex år i en klubb?

Rosengårds Sara Björk Gunnarsdottir, 25, funderade i en halvlek innan hon kom på det.

– Jag avslutade med en fin assist, säger hon.

Toppmötet mellan Eskilstuna United och Rosengård var intensivt och jämnt. Hemmalagets offensiva 3-5-2 gav flera lägen framåt, men öppnade också för gästernas omställningar.

Efter en mållös första halvlek utnyttjade Rosengård ytorna i andra. Sara Björk Gunnarsdottir lyfte fram till Marta som tunnlade in matchens enda mål.

– Det var länge sedan jag fick en sådan fin boll. Jag kunde bara ta en touch framför målvakten och så var det mål, säger Marta och ser för ett ögonblick sorgsen ut.

– Det var extra roligt att det var Björk som passade mig. Vi delade på det fina målet. Men det är tråkigt att hon lämnar nu.

"Svårt men spännande"

Ja, den isländska mittfältaren kom till Rosengård 2011 men ska nu flytta vidare till Wolfsburg. Hon är glad över att ha varit nyttig för klubben också i avskedsföreställningen.

– I första halvlek pratade Marta om att hon var helt ensam på kanten, då sa jag till henne att i andra halvlek kommer bollarna. När den kom avslutade hon på ett bra sätt, säger Björk Gunnarsdottir.

Var det en av dina finaste framspelningar under tiden i Sverige?

– Ja, jag måste säga det. Jag avslutade med en fin assist. Det känns bra.

Hur mår du nu?

– Det är lite blandade känslor. Det är svårt att lämna, men ändå en spännande tid framför mig. Jag behöver prova något nytt, ta nästa steg, byta liga och försöka utveckla mig som person och spelare.