”Hoppas att Zlatan gör som LeBron...”

Chippen om Zlatans besked: ”Film av allt han gör”

Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter EM.

Ett klokt beslut enligt Christian Wilhelmsson – som hoppas på några sista mirakel i Frankrike.

– Det blir film av allting han gör. Det finns ingen som kan regissera sådana stunder. Vi har många goda minnen tillsammans, säger ”Chippen”.

Presskonferensen inför Sverige och Belgien handlade till en början mest om de svenska landslagets chanser mot Belgien. Men innan Zlatan Ibrahimovic lämnade rummet valde han att göra ett rejält avtryck – han avslöjade att han slutar efter EM.

Vännen Christian ”Chippen” Wilhelmsson, som slutade i landslaget februari 2015, är inte förvånad.

”Betyder så otroligt mycket”

– Det var väl lite halvt väntat. Han har haft en lång karriär och som det ser ut med klubbval nu så var det ett klokt beslut. Samtidigt hade man velat se honom ett par år till i landslaget. Han har bidragit så mycket och gjort så mycket för svensk fotboll, så han kan med all rätt kliva åt sidan och vara nöjd med sin landslagstid, säger ”Chippen”.

– Han betyder så otroligt mycket, kanske mer än vad andra stora stjärnor gör i klubbar och landslag.

Vad är ditt bästa minne av Zlatan?

– Ett av de bästa minnena är att vi gjorde debut tillsammans mot Färöarna 2001, det var speciellt. Sedan kom jag ihåg när vi spelade pingis på nätterna under EM i Portugal när vi inte kunde sova. Vi har haft fantastiskt roligt ihop, jag har massa goda minnen.

– Klackmålet mot Italien betyder så mycket, det var spektakulärt.

Zlatan Ibrahimovic har stått för mängder med drömmål under karriären. Precis som alla andra svenskar ser gärna ”Chippen” ett nytt konstverk mot Belgien.

– Det blir i stort sett film av allting han gör, det finns ingen som kan regissera sådana stunder. Han sätter enorm press på sig själv - sedan levererar han alltid. Det ligger något i luften, det skulle kunna bli någonting den här gången, säger Wilhelmsson.

Hoppas han gör som Lebron James

Vad är ett värdigt avslut för Zlatan?

– Efter den här deprimerande, eller vad man ska kalla det, starten på EM hoppas jag att det vänder. Lite som i NBA-finalen när Clevleland låg under med 1-3 och vände mot alla odds. Lebron James blev den stora hjälten. Det kan bli något liknande här. Helt plötsligt stämmer allt och så tar de sig långt i turneringen. Man ska inte överdriva med att det blir guld och grejer, men att de repar sig efter det här.

Har du någon hälsning till Zlatan?

– Det är alltid lika kul att se matcher när Zlatan spelar. Stort lycka till i den här avgörande matchen mot Belgien.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.