Knäproblem stoppar Solheim hela våren

FOTBOLL

"Känns så klart tråkigt"

Hammarbys Mats Solheims knäskada är så pass allvarlig att ytterbacken beräknas vara tillbaka först efter sommaruppehållet.

– Jag vet inte vad som har hänt eller när det hände, säger Solheim.

Hammarbys medicinska team har fastställt att Solheim drabbats av en broskskada i vänster knä. Trots att det är en mindre skada kräver den en längre läkningsprocess och rehabilitering, vilket betyder att den 28-årige ytterbacken först är tillbaka efter sommaruppehållet.

– Det känns så klart tråkigt att det blir en längre period som jag blir borta från fotbollen. Nu kommer knäet få avlastning ett tag så att skadan läker, och därefter börjar en uppbyggnadsperiod. Förhoppningsvis går allt som planerat så att det blir bra till slut, säger Mats Solheim i ett pressmeddelande.

Okänd orsak till skadan

Solheim missade cupmatchen mot Ljungskile i måndags men känningen i knäet började tidigare och orsaken är okänd.

– Jag vet inte vad som har hänt eller när det hände, men det är väl en smäll eller en vridning. Det var för ungefär för en och en halv vecka sedan som jag började känna av det, och själva smärtan har vuxit efter hand, säger Solheim.

Hammarbys sportchef Mats Jingblad är hoppfull trots avbräcket.

– Det är aldrig kul för en spelare eller ett lag att drabbas av den här typen av skador, men det är ändå hoppfullt att Mats beräknas vara tillbaka efter sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM