”Får 2,4 milj för att vara deras maskot”

FOTBOLL

Stjärnvärvningen väntar fortfarande på sin debut

”Det här är en dröm för mig”.

Så sa Alexandre Pato när han skrev på för Chelsea.

44 dagar senare väntar han fortfarande på att få göra debut.

Sommaren 2015 tog Chelsea en chansning och lånade in Radamel Falcao, som dessförinnan varit både långtidsskadad och ur form. Colombianen har spelat nio matcher (en från start) och har beskrivits som en stor flopp.

”Är så glad”

I januari chansade klubben igen.

Forne supertalangen Alexandre Pato – vars karriär kantats av besvärliga skador – hämtades in på lån från brasilianska Corinthians och brassen själv såg flytten som en chans att återigen få visa upp sig på den europeiska scenen.

– Jag är så glad för det här. Chelsea är mitt nya hem. Det här är en dröm för mig. Jag vill tacka Chelsea för deras stöd och hoppas att jag kan betala tillbaka till klubben, sa Pato.

”Vila i frid”

Men hittills har han kostat mer än han smakat.

26-åringen uppges ha en veckolön på 30 000 pund men har fortfarande inte spelat en enda minut i klubben. I FA-Cupens kvartsfinal borta mot Everton lämnades han utanför truppen för andra matchen i följd och reaktionerna lät inte dröja. När Chelsea avslöjade truppen på sitt Twitter-konto anmärkte många på att brassen saknades.

”Har Pato dött? Vila i frid”, skrev en supporter.

”Chelsea har betalat Pato 200 000 pund (cirka 2,4 miljoner kronor, reds.anm) sedan han kom på lån, för att han ska vara vår stjärn-maskot”, skrev en annan.

En tredje fyllde i:

”Pato har världens bästa jobb. Vi betalar honom alltså för att han inte gör sitt jobb. Sensationellt”.

Inför matchen kommenterade tränaren Guus Hiddink situationen.

– Det handlar om konkurrens, sa han.

Everton vann matchen med 2-0.

ARTIKELN HANDLAR OM