”Zlatan har haft en fantastisk säsong”

FOTBOLL

Wenger kommenterar Zlatans Arsenal-rykten

1 av 2 | Foto: Arsene Wenger.

Zlatan Ibrahimovic har ihärdigt kopplats ihop med Arsenal de senaste veckorna.

Nu kommenterar Arsene Wenger ryktena.

– Vi är inte på jakt efter Zlatan just nu.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Paris Saint-Germain och den svenske superstjärnan är stekhet på marknaden inför att dörrarna till sommarens transferfönster ska slås upp.

Mål i bägge matcher mot Chelsea i Champions League har katapulterat honom till de engelska förstasidorna – där Arsenal, Chelsea och Manchester United har uppgetts vara intresserade.

Efter den andra matchen mot Chelsea sade också Zlatan:

– Premier League har alltid varit attraktivt för mig.

”Tänker kortsiktigt”

Nu kommenterar Arsenals tränare Arsene Wenger de senaste veckornas Zlatan-uppgifter – där hans klubb pekats ut som favorit hos bland annat Daily Mirror och Daily Telegraph.

– Vi är inte på jakt efter Zlatan just nu. Men trots att han är 34 år gammal har han haft en fantastisk säsong för PSG. Men vi tänker kortsiktigt just nu, säger Wenger enligt Mirror.

Fransmannen har endast ligaspelet kvar som möjligt titel – och laget måste rada upp segrar under säsongsavslutningen för att det ens ska vara aktuellt.

– Min prioritet för tillfället är inte att ge mig ut på transfermarknaden efter möjliga värvningar. Att värva är inget vi tänker på just nu, säger Wenger.

”Har kvalitetsanfallare”

I stället väljer Arsenal-tränaren att hylla de anfallarna han redan har i klubben.

– Låt oss först förbättra vår kvalitet i spelet så kommer våra anfallare att gynnas. Vi har kvalitetsanfallare och om vi spelar som vi gjorde mot Barcelona så kommer våra anfallare att göra mål.

Olivier Giroud är lagets främste målskytt. Han har gjort 12 ligamål under säsongen.