”Casillas-värvningen har varit ett fiasko”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Uppgift: Porto-presidenten erkände vid middagsbordet

Iker Casillas berättar nu om situationen under Mourinho.
Foto: TT
Iker Casillas berättar nu om situationen under Mourinho.

Iker Casillas har det tufft i Porto.

Det senaste bakslaget är en sågning signerad klubbens president Pinto Da Costa.

– Vissa av hans insatser har kostat oss matcher, ligan och vårt tidiga uttåg i Champions League, uppges Da Costa ha sagt vid en middagsbjudning.

Det var i somras som Iker Casillas avslutade sin 25 år långa sejour hos Real Madrid. Målvaktslegendaren inledde sin ungdomskarriär hos klubben redan 1990 och tog sig hela vägen upp till A-laget – där han nådde ikonstatus över sina 16 säsonger.

Men i somras lämnade han den spanska storklubben och flyttade till portugisiska storklubben Porto på ett tvåårskontrakt.

Ute ur Europa

Tiden i grannlandet har inte varit lika framgångsrikt. Casillas har stått för ett antal målvaktstavlor och när Porto hackat i liga- och Europaspelet har målvakten blivit utsatt för kritik.

I ligan parkerar man på tredjeplats med sex poäng upp till Benfica. I Champions League slutade man trea i sin grupp och åkte sedan ut i sextondelsfinalen av Europa League mot Borussia Dortmund sammanlagt 0-3.

Och dagens läsning i spanska tidningen El Confidencial är knappast trevlig för Casillas. Tidningen publicerar i dag kommentarer från Porto-presidenten Pinto da Costa som ska ha uttalats vid en privat middagsbjudning hemma hos storsponsorn Jose Manuel de Mello.

”Bäst om han flyttar”

– Värvningen av Casillas har varit ett fiasko. Vissa av hans insatser har kostat oss matcher, ligan och vårt tidiga uttåg i Champions League. Hans lön är inte hållbar för klubben. Det bästa vore om han flyttar till USA. Jag har fått höra att New York City FC vill ha honom, uppges presidenten ha sagt.

Enligt El Confidencial ska Da Costa ha yttrat sågningen framför flertalet vittnen.

Casillas kontrakt med Porto sträcker sig till juli 2017.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.