Svalt intresse för MFF – ingen tjej vill spela

avAndreas Lillhannus

”Har inte hunnit analysera varför det blivit så här”

Foto: BILDBYRÅN
MFF-vd:n Niclas Carlnén.

Malmö FF tänkte starta upp en tjejverksamhet.

Problemet?
Inga anmälningar kom in.

– Det här trodde jag inte, säger klubbens vd, Niclas Carlnén, enligt Sydsvenskan.

Många MFF-supportrar har velat se en damsektion i klubben, någonting som inte funnits sedan 2006, då LdB Football Club bildades.
Under ett årsmöte för medlemmar under våren röstades det nej till en damsektion på elitnivå, men medlemmarna gick däremot med på styrelsens förslag att tillåta flickor i klubbens fotbollsskola från år 2017. På så sätt skulle Malmö FF, från grunden, starta upp en tjejverksamhet.

”Ingen har börjat”

Men nu har uppstarten fått sig en törn.
Under ett medlemsmöte på tisdagen visade det sig att ingen var intresserad av att börja spela fotboll i den himmelsblåa klubben.

– Vi har annonserat den här gången, vilket vi normalt sett inte behöver för fotbollsskolan. Men allt vi fått in är fem-sex intresseanmälningar, ingen har börjat, säger vd Niclas Carlnén, enligt Sydsvenskan.

”Det här trodde inte jag”

Tanke var att alla i åldrarna 6-8 år skulle få spela. Carlnén är förvånad och säger sig nu inte veta hur klubben ska hantera fotbollsskolan.

– Det här trodde jag inte. Vi har inte hunnit analysera varför det blivit så här och därmed har jag heller inget bra svar på hur vi ska gå vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF