”Uefa ville ha Frankrike i final”

Tysk ilska mot domare Rizzoli: ”Det var hämnden”

Tyskland skickade ut Italien ur EM.

Sedan skickade italienske domarchefen Pierluigi Collina ut landsmannen Nicola Rizzoli att döma Tyskland–Frankrike.

”Var det bara en slump ...?”, frågar sig tyska Express.

Tysklands EM är över.

Gårdagens 2–0-förlust mot Frankrike kom efter två mål av Antoine Griezmann, men efteråt handlade eftersnacket till stor del om domaren Nicola Rizzolis insats.

1–0-målet kom på straff efter en hands på Bastian Schweinsteiger och vid det andra målet tyckte målvakten Manuel Neuer att han blev trängd.

– Alla var chockade, jag fick lugna ner spelarna i omklädningsrummet, erkände förbundskaptenen Jogi Löw om straffsituationen.

”Smakar dåligt”

Och från tyskt håll höjs nu röster för att Rizzoli inte skulle ha dömt matchen.

Tyska tidningen Express, baserad i Köln, lanserar konspirationsteorin att det skedde som en hämnd för att Tyskland slog ut Italien på straffar i kvartsfinalen – beordrad av italienaren Pierluigi Collina, Uefas domarchef.

”Var det bara en slump av Uefa? Eller föredrog de kanske att se värdnationen i finalen?”, frågar sig Express.

Tidningen skriver att Rizzoli inte hade sin bästa kväll och menar att den tvivelaktiga insatsen kan vara en hämnd mot det tyska landslaget.

”Bara rubriken smakar dåligt. Att Nicola Rizzoli från Italien – som vi skickade ut i kvartsfinalen – skulle döma semifinalen”, skriver tidningen.

”Slog ut Italien – fick Rizzoli”

Även tv-kanalen ARD:s sportprofil Waldemar Hartmann, 68, är inne på samma linje om att det inte bara var en slump från Uefas sida.

– Vi slog ut italienarna och då fick vi Rizzoli. Jag tänkte redan innan matchen: ”Han kommer inte att blåsa för oss i dag”, säger Hartmann enligt Focus.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.