PL-klubb och Roma vill ha John Guidetti

FOTBOLL

Storklubbar jagar svensken – bud på 90 miljoner kr

1 av 2

John Guidetti är väg bort från Celta Vigo.

De intresserade klubbarna: Roma och Swansea, enligt El Desmarque.

– Jag trivs bra i Celta just nu, men vi får se, säger Guidetti.

NY ENKÄT: EM-truppens lyxgåvor till sina föräldrar

John Guidetti, 24, kan vara på väg bort från Celta Vigo.

I går kunde lokaltidningen Atlantico avslöja att Celta fått ett bud på Guidetti och överlämnat beslutet till Guidetti om han vill stanna kvar eller lämna klubben.

Roma intresserade

I går kunde Sportbladet berätta att det inte rörde sig om någon La Liga-klubb.

Och nu kommer nya uppgifter om budet.

Enligt spanska El Desmarque är italienska Roma intresserade av svensken för att bredda anfallslinjen. Tidningen skriver dock att Roma behöver sälja spelare för att kunna plocka in Guidetti under sommaren.

Vidare skriver tidningen att Swansea lagt ett bud på 90 miljoner kronor. Premier League-klubben, som sålt anfallaren Eder till Lille, ska ha varit ute efter Guidetti redan 2013, men nobbades då Guidetti i stället gick till Stoke.

– Jag trivs bra i Celta just nu, men vi får se. Som sagt, jag trivs jättebra just nu men det är fokus på EM först så vi får se sen, säger Guidetti till i appen ”Blågult inifrån”.

Celta öppna för försäljning

Sportbladet berättade i går att Celta är väldigt öppna för en försäljning.

Anledningen är att Guidetti, trots sina mål, inte är någon given startspelare med sina tolv ligastarter och att det skulle bli en rejäl plusaffär för den spanska klubben som hämtade Guidetti som bosman förra sommaren.

Spanska tidningar skriver att Celta även jagar Atletico Madrid-anfallaren Luciano Vietto vilket kan försvåra konkurrenssituationen i La Liga-klubben.

NY ENKÄT: EM-truppens lyxgåvor till sina föräldrar

ARTIKELN HANDLAR OM