”Bara en fråga om vilken giljotin”

FOTBOLL

Ansvarige för säkerhetsföretaget om Old Trafford-fiaskot

1 av 3 | Foto: PA PHOTOS

Den kvarglömda fejkbomben fick enorma konsekvenser.

Nu talar den ansvarige för säkerhetsövningen, Chris Reid, ut för första gången.

– Jag är säker på att United har ett möte just nu för att bestämma vilken giljotin som de ska använda, säger han till Mirror.

75 000 människor fick lämna Old Trafford i tron att arenan var bombhotad och matchen mellan Manchester United och Bournemouth var tvungen att flyttas fram två dagar.

Men hotet var bara en gigantisk blunder som förklarades av att två externa bolag genomfört en säkerhetsövning med bombhundar och glömt kvar en bombattrapp inne på arenan.

Chris Reid, en före detta polis, är chef för Security Search Management & Solutions som var ett av bolagen bakom fiaskot.

”Fixar mitt tak – medan jag har ett”

I dag mötte han pressen utanför sitt hus – med sågen i högsta hugg:

– Jag fixar mitt tak medan jag fortfarande har ett sådant över mitt huvud, skämtade han innan han tog på sig ansvaret.

– Jag är säker på att United har ett möte just nu för att bestämma vilken giljotin de ska använda på mig. Jag måste ta ansvar för det här till slut och jag kommer inte sky det ansvaret, säger Reid som var försiktig med uttalande om vilka konsekvenser som kan bli aktuella.

– Det finns mycket jag skulle vilja säga till fansen men jag vill inte göra det nu. Jag väntar på att Manchester United ska återkomma till mig, säger Reid som räknar med att han inte har sin jobbtitel kvar så länge till:

– Jag är är vd för Security Search Management & Solutions, som förmodligen är på väg att gå i konkurs.

”Kunde inte ha hittats”

Kort senare gjorde Uniteds vice ordförande Ed Woodward ett uttalande där han förklarade hur det gick till när man öppnade arenan för spel efter övningen.

– Företaget hade signerat och sagt att man återhämtat alla 13 föremål som använts för träning av bombhundar efter övningen. Och bomben kunde aldrig ha hittats av våra hundar under genomsökningen på matchdag då den inte innehöll några explosiva ämnen.

ARTIKELN HANDLAR OM