Zlatan om Mourinho: ”Han manipulerar...”

FOTBOLL

Hyllningen till nye (?) tränaren: ”Han triggar mig”

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho tillsammans i Manchester United?

Då skulle svensken jubla.

– Mourinho vet hur man behandlar en fotbollsspelare, säger Zlatan.

I lördags gjorde Zlatan Ibrahimovic, 34, sin sista ligamatch med Paris Saint-Germain.

Framtiden är, enligt Zlatan själv redan klar, och de två hetaste kandidaterna som nämnts är LA Galaxy och Manchester United.

– Framtiden är skriven, sa han till Sportbladet i lördags.

Zlatan hyllar Mourinho

En flytt till den Manchester United påstås dock hänga samman med om José Mourinho tar över tränarjobbet i klubben efter att Louis van Gaal misslyckats med att ta klubben till Champions League.

Och Ibrahimovic själv skulle uppskatta en återförening med portugisen.

I den förre PSG-tränaren Carlo Ancelottis självbiografi ”Tyst ledarskap”, som engelska The Times tagit del av, uttrycker den svenske anfallaren sin kärlek för Mourinho.

– Sättet Mourinho förberedde oss på inför matcher var helt nytt för mig. Jag skulle pumpas upp, tro på att historien skulle gynna oss. Jag fick en hel del adrenalin när jag spelade för honom. Det var som att ingenting aldrig var tillräckligt bra. Han både gav och tog. José Mourinho vet hur man behandlar en fotbollsspelare, men Carlo Ancelotti vet hur man behandlar en person, säger Ibrahimovic i boken.

”Mourinho triggade mig”

Duon spenderade ett år tillsammans i italienska Inter säsongen 2008/2009 där Inter vann titeln och Ibrahimovic skytteligan. I engelsk press har Manchester United målats ut som ”favorit till att värva Ibrahimovic” – där en återförening med Mourinho skulle locka.

– Mourinho är disciplinerad. Allt med handlar om ett ”mind game” – han gillar att manipulera. Alla dessa saker var nya för mig och allt handlade om att en sak skulle leda till en annan sak. Jag gillade det sättet att leda på och det fungerade för mig, det triggade mig, säger Zlatan.

José Mourinho är numera klubblös efter att ha sparkats av Chelsea i december.

På lördag spelar Zlatan Ibrahimovic sin sista match med PSG – cupfinalen mot Marseille – som du kan se exklusivt på Sportbladet.