Norska hånet: ”Beundransvärt att Zlatan dyker upp”

FOTBOLL

Lyfter fram Ibras tolerans - gentemot lagkamraterna

Efter 1-1 mot Irland hånas svenska landslaget - från norskt håll.

Krönikören Otto Ulseth lyfter fram Zlatan Ibrahimovic största styrka - toleransen mot lagkamraterna.

”Det är beundransvärt att han orkar dyka upp”, skriver Ulseth på Sporten.com.

Ett självmål av Ciaran Clark må ha räddat en svensk poäng i EM-premiären mot Irland. Målet stoppade dock inte det svenska landslaget från att få stor kritik för sin insats.

En av kritikerna är den norska krönikören Otto Ulseth. På sajten Sporten.com lyfter Ulseth fram flera spelare som genom historien burit sitt landslag på sina axlar. Enligt norrmannen finns det dock ingen som hållit en sådan hög kvalité, gentemot sina lagkamrater, som Zlatan Ibrahimovic.

”Hans enorma tolerans”

”Historien är full av stora spelare i mer mediokra lag, men jag tror inte att vi någon gång har sett en spelare är så överlägsen sina medspelare som Zlatan i detta svenska landslag”, skriver Ulseth.

Ulseth går så långt i sin kritik mot det svenska landslaget, att han anser det vara beundransvärt av Ibrahimovic att ens ställa upp i landslaget.

”Det är mycket som är bra med Zlatan Ibrahimovic. En fotbollsspelare av världskvalité i ett historiskt perspektiv, den bäste skandinaviske spelaren någonsin, en av de stora i europeisk fotboll. Men om jag skall lyfta fram en speciell färdighet så måste det eventuellt bli hans enorma tolerans - gentemot sina svenska medspelare. Det är beundransvärt att han orkar dyka upp”.

Det är dock inte enbart lagkamraternas kvalité gentemot Ibrahimovic som Ulseth kritiserar, han skickar även en känga mot det svenska landslagets taktik.

Hyllar Hamrén

”Det finns två svenska taktiker i EM:

1) Hoppas att motståndarna har otur i avsluten.

2) Tro på ett mirakel från Zlatan.”

I samband med pikarna mot det svenska landslaget passar även Otto Ulseth på att hylla ytterligare en svensk, nämligen förbundskapten Erik Hamrén. Det för att han fick tillbaka Zlatan Ibrahimovic till landslaget och gav honom en betydelsefull roll i laget.

Det är inte bara från norskt håll som Sverige hånas. Även Gazzetta dello Sport, vilka Fotbollskanalen.se hänvisar till, passar på att hylla Zlatan Ibrahimovic och håna resten av laget.

”Hade han valt Kroatien, hans mammas hemland, så kunde han i dag i alla fall känt viss tillfredställelse med detta EM. Med Sverige däremot så måste Zlatan Ibrahimovic alltid göra allting rätt, fast i rollen som räddare för ett lag som annars riskerar göra sig till åtlöje”.

Sverige spelar sin andra match i gruppspelet på fredag, då de möter Italien.

ARTIKELN HANDLAR OM