Eddies val: Dif eller ”Peking”

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Förre landslagsmålvakten redo för flytt: ”Jag har utvecklats”

Kontraktet gäller i två år till, men Eddie Gustafsson börjar bli sugen på att flytta hem.

Enligt Sportbladets uppgifter visar Djurgården och Norrköping intresse för den förre landslagsmålvakten.

– Två bra alternativ, säger 35-åringen.

Foto: Eddie Gustafsson.

Eddie Gustafsson kan vara på väg till allsvenskan.

Trots två år kvar på kontraktet och dubbla inhemska guld i Österrike är målvakten inte nöjd med sin situation i Red Bull Salzburg. Från att ha varit given etta har han förpassats till bänken sedan tränaren Ricardo Moniz tog över laget i början av april.

– När vi pratade sa han att jag var kapten och viktig för laget, men sedan dess satsar han på en annan målvakt. Han har inte gett mig någon förklaring, säger Gustafsson, som har svårt att se någon lösning på situationen i klubben.

”Hört lite intresse”

– Lösning? Jag vet inte vad det skulle vara. Jag är glad att vi vunnit dubbeln, men jag vill spela. Det var lite konstigt att lyfta bucklan som kapten utan att spela, det tyckte de andra spelarna också.

För Gustafsson får det därför gärna bli en flytt i sommar. Enligt Sportbladets uppgifter har Djurgården och Norrköping, som båda har problem på målvaktssidan, hört sig för om 35-åringens situation.

– Jo, jag har hört lite om intresset. Men klubbarna måste komma överens om något innan det blir konkret, säger Gustafsson.

Men att alternativen lockar råder det inget tvivel om.

”Har många år till”

– Jag är från Stockholm och har hållit på Djurgården sedan jag var en liten grabb, så det har alltid funnits en dröm att spela där. Norrköping ligger mig också väldigt varmt om hjärtat, jag spelade ändå i sju år där. Så ja, det är väl de två klubbarna för mig i Sverige.

Du har fyllt 35. Hur många år har du kvar i kroppen?

– Många år till. En dag känner man nog att det är dags att runda av, att det bara finns två-tre år kvar, men jag känner absolut inte så. Enligt testerna på träningen är jag bättre nu än vad jag varit innan.

Är du på samma nivå som när du var med i lands­laget?

– Samma nivå? Det var två år sedan jag spelade där sist, så jag är bättre nu. Jag har utvecklats hela tiden.

MÅLVAKTSSITUATIONEN I IFK OCH DIF

Djurgårdens målvaktssituation:

Kasper Jensen, 29, värvades in som ersättare till Pa Dembo Touray, men har inte övertygat. Efter en svag insats mot Mjällby (förlust 3–4) bänkades dansken varpå Tommi Vaiho, 23, fick chansen. Men inte heller Vaiho har spelat helt förtroendeingivande.

Norrköpings målvaktssituation:

Abbas Hassan, 25, var uttalad etta inför säsongen och fick också förtroende i de nio första omgångarna. Men efter 0–6 mot Häcken och 2–5 mot AIK petades han till förmån för den oprövade David Nilsson, 21, som släppte in två mål i sin allsvenska debut.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.